26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5324
EURO34.9561
ALTIN2439.6

TÜMSİAD, SGK Yöneticilerini Ağırladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TÜMSİAD, SGK Yöneticilerini Ağırladı
Abone ol
Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Osmaniye Şubesi'nin bu haftaki konuğu SGK İl Müdürü Mücahit Çelik ve kurumun üst düzey yöneticileri oldu.
Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Osmaniye Şubesi'nin bu haftaki konuğu SGK İl Müdürü Mücahit Çelik ve kurumun üst düzey yöneticileri oldu.

Toplantıya Osmaniye’de bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İzleme ve Değerlendirme Heyeti Grup Başkanı Ufuk Atdıkan’ın yanı sıraİl Müdür Yardımcıları Soner Doğan, İlyas Sarıköse, Kadirli SGM Müdürü İsa Ayna ve Düziçi SGM Müdürü Ziya Esen ile işadamları katıldı.

SGK yöneticilerini ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden TÜMSİAD Osmaniye Şube Başkanı Murat Özkardeş, kurum ve kuruluşların yöneticilerini iş dünyası ile bir araya getirmeye ve fikir alışverişinde bulunmaya devam edeceklerini söyledi.

Sosyal Güvenlik Kurumunun çok geniş bir yelpazede hizmet veren bir kurum olduğunu belirten SGK İl Müdürü Mücahit Çelik, “İlim bize, beşikten mezara kadar farz kılınmış. Sosyal Güvenlik Kurumunun da böyle bir özelliği var. Doğmadan önce başlayan görev ve sorumluluğumuz ölümden sonrada devam ediyor. Böyle geniş yelpazede hizmet veren bir kurum olarak öncelikli hedefimiz İnsanları mutlu etmek” diye konuştu. İnsanların hayırlısı insanlara hayırlı olan olduğuna vurgu yapan Çelik, “TÜMSİAD gibi kuruluşlarla bu işi kolaylaştırmak için böyle toplantılara ihtiyacımız var.

Biz neyiz, bizden ne istiyorsunuz, biz daha iyi nasıl faydalı olabiliriz? Karşılaştığınız sorunlarınız, sıkıntılarınız veya hiç kimseye açamadığınız bir derdiniz varsa, nasıl çözülebilir bunu bilmiyorsanız gelin sorunlarınızı hep beraber çözelim. Sizin eviniz ve yeriniz olan Sosyal Güvenlik Kurumunda çalışanların kardeşleriniz olduğunu unutmayın” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İzleme ve Değerlendirme Heyeti Grup Başkanı Ufuk Atdıkan, “Bakanlığımızda Strateji Başkanlığı birimini kurmak üzere bir ay önce görevlendirildim. Trabzon’dan sonra ikinci çalışmamızı Osmaniye’de yapıyoruz. Görevimiz bakanlığıma bağlı tüm kuruluşlarla illerde hem kendi çalışanlarımızla hem de paydaşlarımızla görüşmeler yaparak Bakanlık olarak mevzuatsal ve sistemsel açıdan neler yapabiliriz. Daha iyi hizmet sunulabilmesi için bakanlık olarak nasıl destek verebiliriz diye bunun yerinde gözlemlenmesi. Bu çalışmamız bir denetim tarzında olmuyor. Arkadaşlarımız bazen gizli müşteri tarzında kuruma gidiyor, iş ve işlemleri takip ediyor. Tıkanıklık nerede, bununla ilgili öneriler hangi birime yapılması lazım, bununla ilgili rapor hazırlıyoruz. Bu raporlar bakan beye direk iletiliyor. Bunun dışında büyük illerde bizzat bakan beyin katıldığı değerlendirme toplantıları olacak” şeklinde konuştu.

TÜMSİAD’ın düzenlediği toplantıyı örnek uygulama olarak değerlendiren Ufuk Atdıkan, “Osmaniye’de bu uygulamayı görmekten mutlu oldum. Ziyaret ettiğimiz illerde gördüğümüz örnek uygulamaları diğer illerde de olması için rehberlik yapacağız. İllerde müdürümüzü, müdür yardımcımızı başka ile götürüp, buradaki uygulamayı oradaki yönetici arkadaşlarımıza anlatmasını sağlayacağız. Bakan bey bizden 3-3,5 ay içinde bütün illeri dolaşmamızı ve il raporları hazırlamamızı istedi. Bu uygulamanın diğer illerde de uygulanması için güzel bir örnek. TÜMSİAD’a ve İl Müdürümüze teşekkür ediyorum” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar