29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.4524
EURO35.6516
ALTIN2326.2

Tüketici hakları semineri düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tüketici hakları semineri düzenlendi
Abone ol
Osmaniye Ticaret İl Müdürlüğü tarafından OKÜ ev sahipliğinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Amfisi’nde Tüketici Hakları Haftası kapsamında “Tüketici Hakları” başlıklı seminer düzenlendi. 

OsmaniyeTicaret İl Müdürlüğü tarafından OKÜ ev sahipliğinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Amfisi’nde Tüketici Hakları Haftası kapsamında “Tüketici Hakları” başlıklı seminer düzenlendi. 

“Tüketici Hakları” başlıklı seminere  Vali  Ömer Faruk Coşkun, OKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ali İhsan Öztürk, Ticaret İl Müdürü Maşallah Emiroğlu, OKÜ İİBF Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Samet Evci, İİBF Dr. Öğretim Üyesi Ergün Kara, Genel Sekreter  Mustafa Sadıkoğlu, İdari ve Mali İşler Başkanı Dilek Birdar ile “Tüketici Hakları” bilincini geliştirmek amacıyla Türkiye genelinde ortaokul öğrencileri arasında “Bilinçli Tüketim ve Tüketici Hakları” konulu resim yarışmasında derece elde eden ve yarışmaya katkı sağlayan öğrenciler ile Üniversite  öğrencileri katıldı. 



Seminerin açılış konuşmasını Ticaret İl Müdürü Maşallah Emiroğlu yaptı. Tüketicilerin daha çok bilinçlenmesi adına her yıl 15-21 Mart Tüketiciyi Koruma Haftası olduğunu ifade eden Emiroğlu, “ 6502 sayılı kanunun yürürlülüğe girmesi ile tüketiciler daha ileri bir hakka sahip olmuş olup tüketicilerin hak arama yollarını da daha da kolaylaştırmıştır. Bu kanun kapsamında 2017 yılında Ticaret İl Müdürlüğümüzce yapılan denetimler sonucunda toplumda tüketicinin farkındalığını artırmak ve haklarının bilinmesini sağlamak olmuştur”dedi. 

Daha sonra 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun temel ilkeleri konulu sunumu Tüketici Hakem Heyeti Raportörü Olcay Sıvacı, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun hakkında sunumunu Tüketici Hakem Heyeti Raportörü Çağla Çiftci yaptı. 
6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun hakkında bilgiler aktaran Tüketici Hakem Heyeti Raportörü Çağla Çiftci, “Etiket, tarife ve fiyat listelerinde belirtilen fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark olması durumunda tüketici lehine olan fiyat uygulanır. İndirimli satışa konu edilen mal veya hizmetlerin indirimli satış fiyatı, indirimden önceki fiyatı ve indirim oranı etiketlerinde gösterilmek zorundadır.” diye konuştu.



6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun temel ilkeleri konulu sunumu Tüketici Hakem Heyeti Raportörü Olcay Sıvacı ise sunumunun sonrasında katılımcıların Tüketici Haftası’nı kutladı. 

Sunumların bir bölümünde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından “Tüketici Hakları” bilincini geliştirmek amacıyla Türkiye genelinde ortaokul öğrencileri arasında düzenlediği “Bilinçli Tüketim ve Tüketici Hakları” konulu resim yarışmasında derece elde eden ve yarışmaya katkı sağlayan Şehit Yasemin Tekin Ortaokulu Öğrencisi Hayrunnisa Yenilmez, Şehit Yasemin Tekin Ortaokulu öğrencileri Ayşe Çağla Çakır, Melike Uncu, Özlem Kayabaşı, Düziçi Boyalı Atatürk Ortaokulu Öğrencisi Fatma Nur İçyer, Osmaniye Atatürk Ortaokulu Berkay Avşar’a ödülleri ve Katılım Belgeleri   Vali  Ömer Faruk Coşkun tarafından verildi. Haber Merkezi 

“Tüketici Hakları” başlıklı seminerin sonunda Tüketici Hakem Heyeti Raportörleri Olcay Sıvacı ve Çağla Çiftci, İİBF Amfisi’ni dolduran Üniversitemiz öğrencilerinin sorularını yanıtladı. 


 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar