18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4926
EURO34.7691
ALTIN2493.9

TÜKAS'ta Tabletler kullanılmaya başlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TÜKAS'ta Tabletler kullanılmaya başlandı
Abone ol
OSMANİYE Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi'nde görev alacak olan Tarımsal Yayımı Geliştirme (TAR-GEL) personeline dağıtılan tablet bilgisayarlar kullanılamaya başlandı.
OSMANİYE Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi'nde görev alacak olan Tarımsal Yayımı Geliştirme (TAR-GEL) personeline dağıtılan tablet bilgisayarlar kullanılamaya başlandı.


İl Müdürü İbrahim Sağlam, İldeki 75 TAR-GEL personeline Tapu, Kadastro ve Tarım Parseli verileri ve bu verilere altlık olacak uydu görüntülerinin yüklü olduğu tablet bilgisayar ile GSM veri iletişimini sağlayan sim kartların geçtiğimiz günlerde teslim edildiğini söyledi. Tarımsal varlıkların doğru kaydedilmesinin, yapılacak çalışmaların doğru planlanması için önem taşıdığını belirten Sağlam, “Tarımsal politikaların belirlenmesi ve uygulanmasında doğru veriler büyük önem taşımaktadır. Bunun için Bakanlığımızca Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi (TÜKAS) Projesi ortaya konarak köylerde görev yapan Tar-Gel personellerinin de seferber edildiği bir çalışma başlatılmıştır. 'Tarım Bilgi Sistemi' içerisinde yer alan TÜKAS ile tüm tarımsal işletmelerin üretim bilgilerinin kayıt altına alınarak işletme bilgilerinin tamlığının ve güncellenmesinin sağlanması hedeflenmektedir.” Dedi.


TABLETLER BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLAYACAK
Teknolojinin tarımla iç içe olmasının üretim açısından olumlu sonuçlar doğuracağını belirten Sağlam, “Gelişen dünya düzeni düşünüldüğünde sağlıklı bireyler yetiştirmek için bilinçli tarım yapılmasının gerekliliği ortaya çıkmaktadır. Teknolojik altyapı ile 2014 genel tarım sayımı ve kayıt sisteminin sürdürülebilirliğinin sağlanması için yürütülen çalışmalarda tabletler büyük kolaylık sağlayacaktır. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız son yıllarda teknolojiyi etkin olarak kullanmaya başladığı bilinmektedir. Bu çalışmada da Tar-Gel personelleri kendilerine tahsis edilen tabletlerle verileri direkt olarak araziden veya işletmeden Bakanlık sistemine aktarabileceklerdir.” Dedi.


TARIM İSTATİSTİKLERİ OLUŞTURULACAK
Tarımsal işletmelerin temel değişkenlerinden elde edilen bu kayıtların 2014 yılı Genel Tarım Sayımı için de esas teşkil edeceğini bildiren Müdür Sağlam, “TÜKAS ile tarımsal üretim ve tarımsal ekipmanlarla ilgili bütün bilgiler tek çatı altında eksiksiz ve detaylı olarak toplanacaktır. TÜKAS'a yapılan kayıtlar, tarımsal faaliyetin belirlenmesine yönelik olacak olup bu kayıtlar hiçbir şekilde mülkiyet tespitinde esas alınmayacak ve mülkiyet hakkı doğurmayacaktır. Köylerimizde görev yapan TAR-GEL personelimiz sorumlu oldukları bölgelerdeki tarım işletmelerine ait bilgileri kayıt ederek, Bakanlık Merkezdeki veri tabanına aktaracaklardır. Ayrıca Bakanlığımızca daha önce kayıt altına alınmayan veya alınamayan tarımsal varlıklar da bu sistem sayesinde kayıt altına alınmış olacaktır. Bu sistemle elde edilen kayıtlarda tarım işletmesi bazında, ülke genelinde tarım istatistiklerinin oluşturulması hedeflenmektedir.” Dedi.


KAYIT FAALİYETLERNE BAŞLANDI
Sistem sayesinde tüm Türkiye'de çiftçilerden birebir alınacak bilgilerin köylerde görev yapan Tar-Gel personellerince tabletten sisteme girileceğini, tüm verilerin Bakanlığın veri ağında toplanarak sağlıklı üretim tahminlerinin yapılacağını belirten Sağlam şöyle devam etti: “Bakanlığımızın tarımsal alanda doğru politikalar uygulaması için doğru bilgilere ulaşması gerekmektedir. Doğru politikalar üretilmediğinde hem çiftçiler hem de tüketiciler bundan olumsuz yönde etkilenmektedir. Fiyat-verim dengesinin iyi kurulması gerektiğinden doğru bilgilerin tek çatı altında toplanması ve yapılacak çalışmalara taban oluşturması önem arz etmektedir. Bu çalışmayla birlikte; arazinin büyüklüğüne bakılmaksızın kendi adına bitkisel üretim, hayvancılık faaliyeti veya su ürünleri üretimi yapan tek yönetim altındaki tarımsal üretime konu ekonomik birimlerin adres, kimlik bilgileri, tarımsal faaliyet bilgileriyle tarım alet makine ve ekipmanlarını belirleyip kayıt altına alınması faaliyetlerine ilimizde başlanmıştır”



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar