23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5387
EURO34.9085
ALTIN2434.5

Trafikte “Yayalara öncelik” etkinliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Trafikte “Yayalara öncelik” etkinliği
Abone ol
İçişleri Bakanlığı tarafından “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla ilan edilen “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” kapsamında, 81 il ile eşzamanlı olarak, Osmaniye’de yaya önceliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenlendi. 

İçişleri Bakanlığı tarafından “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla ilan edilen “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” kapsamında, 81 il ile eşzamanlı olarak, Osmaniye’de yaya önceliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenlendi. 

Devlet Bahçeli Meydanında düzenlenen programa Vali Ömer Faruk Coşkun, Garnizon Komutanı Topçu Albay Emin Yılmaz Sancaktar, Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, Vali Yardımcıları Adem Yılmaz, Hakan Ezgi ve Metin Esen, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tamer Bilacan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Altun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Vali Ömer Faruk Coşkun etkinlik sırasında yaptığı konuşmada, “Bilindiği üzere İçişleri Bakanlığımız tarafından “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla 2019 yılı “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” ilan edilmiştir.

Biz de bu çerçevede ilimizde, tüm Türkiye’de olduğu gibi, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun talimatlarıyla, Trafik Kanunu’nda yapılan değişikliğin tüm vatandaşlarımıza duyurulması ve sürücülere bu konuda davranış kazandırılması, bu anlamda bir farkındalık oluşturulması amacıyla bu etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz.

Bilindiği üzere Karayolları Trafik Kanunu’nda yapılan değişiklikle, trafik polisi ve ışıklı trafik işareti olmayan yaya geçitlerinde, okul geçitlerinde, kavşaklarda öncelik artık yayalarımızın. Bütün sürücülerimiz belirttiğimiz bu geçit ve kavşaklara yaklaşırken yavaşlayacak, eğer yaya varsa duracak ve yayalara öncelikli olarak yol verecekler.” diye konuştu.

Türkiye’de her yıl yaklaşık 1700 yaya vatandaşın trafik kazalarında vefat ettiğini belirten Vali Coşkun, “Bu kazaların önlenmesi, yayaların huzur ve güven içerisinde trafikte yer alabilmeleri için bu etkinliği düzenliyoruz. Bu konudaki etkinliklerimiz yıl boyunca devam edecek. Temenni ediyorum ki bu değişiklik vatandaşlarımız tarafından benimsenir ve daha güvenli bir trafik içerisinde hayatımızı sürdürürüz” dedi. Basın mensuplarından da kampanyanın vatandaşlara duyurulması ve benimsetilmesi noktasında destek beklediğini ifade eden Vali Coşkun, “Kazasız belasız bir trafik yılı diliyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Vali Coşkun konuşmasının ardından, protokol mensupları ile birlikte Devlet Bahçeli Meydanındaki yaya geçidinden geçiş yaptı.

Etkinlik süresince jandarma ve emniyet mensupları, yayalara yol vermeleri için durdurdukları araç sürücülerine broşür dağıtarak, yaya önceliği konusunda bilgilendirme yaptılar. Öğrenciler de ellerinde “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” yazılı dövizler taşıdılar.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar