19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3405
EURO35.2123
ALTIN2247.2

Tosyalı Holding’ten Büyük Yatırım!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tosyalı Holding’ten Büyük Yatırım!
Abone ol
Türkiye’nin global demir çelik lideri Tosyalı Holding, Türkiye ekonomisine değer katan yatırımlarının yanı sıra çevreci ve yenilenebilir enerji projeleri konusunda da çalışmalarını sürdürüyor.

Tosyalı Holding’ten sürdürülebilirliğe büyük katkı 
Çelik “güneş”in gücüyle buluşuyor; enerji yeşilleniyor

Çatı tipi güneş enerji santrali konusunda düğmeye basan Tosyalı Holding, dünyanın en büyük ilk 5 santrali arasına girecek proje için hazırlıklarını tamamladı.

Tosçelik ERW Boru Profil Üretim Tesisi, devreye alınacak bu santralle birlikte dünyanın en küçük karbon ayak izine sahip çelik boru ve profillerini üretecek.

Türkiye’nin global demir çelik lideri Tosyalı Holding, Türkiye ekonomisine değer katan yatırımlarının yanı sıra çevreci ve yenilenebilir enerji projeleri konusunda da çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda yapılan çevreci projelere Tosçelik ERW Boru Profil Üretim Tesisi de eklendi.

Osmaniye’de bulunan Tosçelik ERW Boru Profil Üretim Tesisi’nde güneş enerji santrali konusunda yeni bir projeyi devreye alan holding, bu kapsamda Tosçelik ERW Boru Profil Üretim Tesisi’nin çatısına güneş enerji santrali kuracak.

Bu önemli projeyle ilgili açıklama yapan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “Grup şirketleri olarak, hem ülkemizin hem de bölgenin en önemli üreticileri arasında yer alıyoruz. Ekonomiye değer katan yatırımlarımızda önceliğimiz, doğaya saygılı, çevreci ve sürdürülebilir olması. Tosçelik ERW Boru Profil Üretim Tesisi’nde devreye alacağımız güneş enerji santrali, ülkemizin yeşil enerji üretimine katkı sağlayacağı gibi cari açığın kapanmasında da faydalı olacak” dedi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK İLK 5’İ ARASINDA...

Tosyalı Holding iştiraklerinden Tosçelik ERW Boru Profil’in Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’ndeki üretim tesisi için hayata geçirilen bu proje, dünyaya örnek olmaya hazırlanıyor. Tosçelik ERW Boru Profil’in üretim tesisinin çatısına güneş enerji santrali kurmak üzere anahtar teslim sözleşme imzaladı. Böylece 200 bin m² çatı alanına sahip olan ve Avrupa’da tek seferde kurulan en büyük çelik boru fabrikası Tosçelik ERW Boru Profil Tesisleri’nin elektrik enerjisi bu santralden karşılanacak. Santral, tamamlandığında dünyanın en büyük ilk 5 çatı tipi güneş enerji santralinden biri olacak. Tosyalı Holding, çatı tipi Güneş Enerji Santrali projesi ile beraber ülkemizin cari açığının önemli bir bölümünü oluşturan enerji ithalatını da azaltacak.

HEM ÇEVRECİ HEM EKONOMİK
Projenin Türkiye’de yenilenebilir enerji kaynakları açısından kritik önem taşıdığını dile getiren Fuat Tosyalı, proje hakkında şu bilgileri verdi:
“Dünyanın en büyük ince film güneş paneli üreticisinin ürünlerini kullanacağımız projede, yüksek ortam sıcaklığı ve düşük gün ışığı koşullarında dahi standart panellere göre en az yüzde 10 daha fazla enerji üretimi yapmayı hedefliyoruz. Türkiye gibi birçok Avrupa ülkesinde üretim tesisleri, yenilebilir enerji kaynaklarına yatırım yapıyor. Bu yatırımlar hem çevreci hem ekonomik oluyor. Sadece enerji maliyetlerini düşürmekle kalmıyor, ülke ekonomisinin cari açığını kapatma konusunda da önemli bir araca dönüşüyor. Böylesine önemli bir projeyi ülkemizde gerçekleştiriyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Önümüzdeki dönemde yenilenebilir enerji kaynaklarına olan yatırımlarımızı artırmaya devam edeceğiz. Bu alanda Türkiye’nin bölgede öncü ülkeler arasında yer almasını hedefliyoruz.”

ENERJİ VERİMLİLİĞİ ARTACAK
Tosyalı Holding grup şirketlerinin üretim süreçlerinde enerji tüketirken, yenilenebilir kaynaklarla aynı zamanda enerji üreten de bir yapıda olduğunu vurgulayan Tosyalı, şu değerlendirmeyi yaptı: “Tosçelik, yıllık 2 milyon tonu aşan çelik boru profil üretim kapasitesi ile ülkemizde lider konumda... Tosyalı Holding olarak enerji üretim kapasitemizi, portföyümüze ekleyeceğimiz yenilenebilir projelerle artırmayı hedefliyoruz. Tosçelik Güneş Enerji Santrali Projesi şüphesiz çelik sektöründe güneş enerjisinin sürdürülebilir gelişimi açısından eşsiz bir örnek olacak. Enerji yoğun bir sektör olan demir çelik sanayinde enerji giderleri; üretim maliyetlerinin birinci sırasında yer alıyor. Grubumuzun lider çelik üreticisi olma vizyonu doğrultusunda, tüm süreçlerimizde enerji verimliliğini artırma çalışmalarımızı da devam ettiriyoruz.”

ÇEVRECİ PROJELERE DEVAM EDİYOR

Eğitim, spor, sosyal yaşam ve sağlık alanında yaptığı başarılı sosyal sorumluluk projeleriyle Türkiye’nin “Gönlü Zengin” şirketleri listesinin en üst sıralarına yerleşen Tosyalı Holding, bu önemli projeyle birlikte çevreci çalışmalarına devam etmekteki kararlılığını da ortaya koyuyor. Kurulacak santral ile boru profil üretim tesisinin elektrik ihtiyacının yarısından fazlasını güneşten üretmeyi hedeflediklerini belirten Tosyalı, “Bu santral ile dünyanın en küçük karbon ayak izine sahip çelik boru ve profillerini üreteceğiz” dedi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar