29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3746
EURO34.9687
ALTIN2325.5

Tosyalı Cami eğitim ve kültür merkezi açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tosyalı Cami eğitim ve kültür merkezi açıldı
Abone ol
Tosyalı Holding tarafından Osmaniye’de yaptırılan “Tosyalı Camii Eğitim ve Kültür Merkezi” tamamlanarak hizmete açıldı.
Tosyalı Holding tarafından Osmaniye’de yaptırılan “Tosyalı Camii Eğitim ve Kültür Merkezi” tamamlanarak hizmete açıldı.

Karaçay Rekreasyon Alanı ile Tosçelik Sosyal Bilimler Lisesi arasındaki alanda yaptırılan “Tosyalı Camii Eğitim ve Kültür Merkezi” Osmaniye için örnek bir proje oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri Töreni'nde yaptığı konuşmada “Ülkemizin geçtiğimiz 14 yılda yaşadığı büyük dönüşümün en zayıf halkalarını ne yazık ki eğitim ve kültür oluşturuyor. Bu konularda hayal ettiğim düzeylere ulaşamamış olmamızdan fevkalade müteessirim. Eğitim ve kültür alanında eksiğimizi gidermeliyiz” sözünün kendilerini harekete geçirdiğini ifade eden Tosyalı Holding İcra Kurulu Üyesi Şerif Tosyalı, Tosyalı Camii Eğitim ve Kültür Merkezini kısa sürede tamamlayarak hizmete açtıklarını söyledi.



Eğitim ve kültüre büyük önem verdiklerini belirten Şerif Tosyalı, “Büyük bir medeniyetin mirasçıları olan bizler, muhteşem bir kültür mirasına sahibiz. Bizler, geçmişimize sahip çıkarak, değerlerimizi yaşatarak ve koruyarak, geleceği inşa etmeliyiz. Bugünün olduğu kadar gelecek nesillerin de sorumluluğunu hissetmeliyiz. Hayırsever insanların kitap üzerine daha fazla yatırım yapması gerektiğini düşünüyorum. Burada yarınlarımızın teminatı, geleceğimiz olan gençleri görmek beni duygulandırıyor. Onlar için, ülkemiz için, geleceğimiz için ne yapsak azdır” diye konuştu.

Hizmete açılan merkezle ilgili bilgi veren Tosyalı Holding İcra Kurulu Üyesi Şerif Tosyalı, “Burası inşallah İslam merkezi olacak. Merkezde İslam tarihi ve günümüze ait özel kitaplar, Türk ve dünya klasikleri ile dergiler yer alıyor. Burası ilim ve irfan merkezi olacak. Liseler kampüsüne çok yakın olduğu için gençlerimiz burada hem kitap okuyacaklar hem de ders çalışabilecekler. Bu modern İslam merkezinin Osmaniye’mize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.



Tosyalı Ailesi, Osmaniye’de yaptırdığı “Tosyalı Camii Eğitim ve Kültür Merkezi” ile çok sayıdaki okullar, camiler, sosyal ve spor tesisleri gibi kalıcı eserlerine bir yenisini daha eklemiş oldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar