29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.397
EURO35.0643
ALTIN2326.7

TOR “Hep Destek Olduk, Olmaya Devam Edeceğiz“

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TOR “Hep Destek Olduk, Olmaya Devam Edeceğiz“
Abone ol
Ak Parti Osmaniye İl Başkanı Av. Hamza TOR, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.
Ak Parti Osmaniye İl Başkanı Av. Hamza TOR, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

AK Parti’nin toplumun her kesimini kucaklayan bir anlayışa sahip olduğunu belirten TOR, engellilere yönelik olarak Ak Parti’nin kurulduğu günden bu yana pozitif ayrımcılıklar yaptıklarını ve engelleri birlikte ortadan kaldırdıklarını kaydetti.

Türkiye’de son 13 yılda engellilere yönelik yapılan düzenlemelerin, engellilerin yanı sıra aileleri tarafından büyük bir ilgi gördüğünü ifade eden İl Başkanı Hamza TOR, her bir insanın potansiyel birer engelli olduğunu hatırlattı. Engelli vatandaşların toplumun ayrılmaz bir parçası olduğuna vurgu yapan Tor, şöyle devam etti:

“Topluma düşen, hiçbir engellinin durumunun kendi seçimi olmadığını bilerek, bu insanların haklarını kullanabilmelerini, imkânlardan faydalanabilmelerini temin etmek, bu doğrultuda ilgili kurumlara yardımcı olmak, destek vermektir. Bu nedenle engelleri engelli vatandaşlarımızla birlikte kaldırdık.

Toplum olarak engelli vatandaşlarımıza engelleri aşmasında destek olduk. Engelli bireylerimizin toplumsal yaşama tam katılımlarını sağlamak, ayrımcılığa maruz kalmayan fırsat eşitliğinden yararlanan, haklarını kullanabilen bireyler olmalarına imkan vermek en temel amacımızdır.

Özellikle son on üç yıldır eğitimden istihdama, sosyal yardımlardan bakım hizmetlerine kadar neredeyse her alanda reform niteliğinde yasal düzenlemelerle, engelli bireylerin önünde bulunan engel ve eşitsizlikleri ortadan kaldırarak yolumuza devam etmekteyiz. Hayatın içinde bir ve bütünüz.

Engelli engelsiz tüm toplumun hep birlikte uyum içerisinde bütünleşmesi ve her bir bireyin karşılıklı saygı ve sevgi ortamında birbirlerini anlayarak yaşayabilmesi en büyük gayemizdir.

Bu itibarla engelli bireylerin istihdamının desteklenmesi konusu, son 13 yılda en öncelikli konularımız arasında yer almış, engelli bireylerimizin istihdamlarını sağlamak için birçok yeni düzenleme yapıldı.

Engelli kardeşlerimizle birlikte olmanın, onların sorunlarına çözüm üretmenin ve topluma yeniden katılmalarının önü açıldı.

Bu duygu ve düşüncelerle engelli kardeşlerimizin bu özel günlerinde de, aileleriyle, yakınlarıyla ve sevdikleriyle sağlıklı bir ömür diliyorum.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar