25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5353
EURO34.9792
ALTIN2432.2

Tor; “Hayatın Her Anında Vatandaşın Yanındayız”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tor; “Hayatın Her Anında Vatandaşın Yanındayız”
Abone ol
AK Parti Osmaniye İl Başkanı Av. Hamza Tor, iktidarları döneminde, devleti doğumdan emekliliğe kadar vatandaşın hizmetkârı yaptıklarını söyledi.
AK Parti Osmaniye İl Başkanı Av. Hamza Tor, iktidarları döneminde, devleti doğumdan emekliliğe kadar vatandaşın hizmetkârı yaptıklarını söyledi.

Kadının, çocuğun, yaşlının, engellinin hemen yanı başında olduklarını ifade eden Tor, “Çocuklarımız, dünyaya gözünü açtığı anda hizmetle tanışıyor. Okuldayken, çalışırken, üretirken, iş kurarken, emeklilikte vatandaşımızın yanındayız. Sadece sevinçte değil; tasada da vatandaşımızlayız. Sadece varlıkta değil; zor zamanda da hep birlikteyiz. 13 yıllık iktidarımızda doğumdan emekliliğe kadar insanımız için hizmet ve proje ürettik, üretmeyi de sürdürüyoruz” dedi.



Doğum hediyeniz bizden
Hayatın her anında vatandaşın yanında olduklarını belirten Tor, “Dünyaya gözlerini açan ilk çocuğunuza 300 TL, ikinci çocuğunuza 400 TL, üçüncü çocuğunuza 600 TL doğum hediyesi veriyoruz. Kadın işçi ve memurlara doğum sonrası yeni kolaylıklar getiriyoruz. İlk çocukta 2 ay, ikinci çocukta 4 ay, üçüncü çocukta 6 ay yarı zamanlı çalışacak ama tam maaş vereceğiz. Kadın işçi ve memurlara çocuklarının okula başlama yaşına kadar kısmi süreli çalışma hakkı sağlayacağız” diye konuştu.

Eğitimde devrim Yaptık

Çocukların eğitimi için devrim niteliğinde hizmetler ürettiklerinin altını çizen AK Parti İl Başkanı Hamza Tor, “Yeni okullar, yeni derslikler inşa ettik. Çocuklarımıza her yıl ders kitaplarını ücretsiz dağıtıyoruz. İmkânı olmayan ailelere eğitim desteği verdik, veriyoruz.

Eğitimde reformlarımıza devam ediyoruz. Modern, kaliteli, yaygın eğitim için hayalleri projeye, projeleri gerçeğe dönüştürüyoruz” dedi.

Gençlerin Her Zaman Yanında Olduk

Gençlerin en iyi, en donanımlı ve birikimli şekilde yetişmelerini hedeflediklerini ifade eden Tor, "117 yeni üniversite kurduk. Harçları kaldırdık. Yurtlar inşa ettik, isteyen herkese burs ya da kredi verdik. Her yıl ortalama 760 bin kişiye iş ürettik” dedi.

1 Kasım'dan sonra da büyük projelerle gençlerin yanında olmaya devam edeceklerini söyleyen Tor, “Gençlere ücretsiz internet imkânı sağlayacağız. Lise veya üniversite mezunu gençlerin Genel Sağlık Sigortası giderleri iki yıl süreyle bizden olacak. Üniversite öğrencilerine kredi ve bursları kesilmeden yarı zamanlı çalışma imkânı getiriyoruz. Yurt inşaatlarımız hızla yükseliyor; her öğrenciye yurt imkânı sağlıyoruz. Yeter ki gençler üretsin! Gençlerin ilk sanat faaliyetlerine karşılıksız destek veriyoruz. Öğrencilerimiz için pasaport harcını kaldırıyoruz. THY'de öğrencilere iç hatlarda %20, dış hatlarda %25 indirim sağlıyoruz. Gençler için Kariyer Merkezleri, Sanat Evleri ve Gençlik Stüdyoları kuruyoruz” diye belirtti.

İş Ararken, İşe başlarken, İş Kurarken Yanınızdayız

Gençlere iş başında eğitim imkânı getireceklerini belirten Hamza Tor, “Programa katılanların maaşı 6 ay boyunca bizden. Program sonunda işe devam edenlerin SGK primleri de 42 ay bizden. Kendi işini kurmak isteyen gençlere 50.000 TL karşılıksız, geri ödemesiz destek veriyoruz. Kendi işini kurmak ya da geliştirmek isteyen gençlere 100.000 TL faizsiz kredi; 100.000 TL krediye Kredi Garanti Fonundan %85 kefalet imkânı getiriyoruz. Yeni iş kuran gençlere 3 yıl gelir vergisi muafiyeti sağlayacağız. İlk kez iş bulan gençlerimizin maaşları 1 yıl boyunca biz karşılayacağız. Genç çiftçilere de 30.000 TL karşılıksız destek uygulamasını başlatıyoruz” dedi.

Çalışırken Üretirken Yanınızdayız

2016'da Asgari ücretin 1.300 TL olacağını müjdeleyen Tor, “Asgari ücretlilere 13 yıl boyunca enflasyon üzerinde zam yaptık, bunu sürdürüyoruz. Memur ve işçilere 13 yıl boyunca enflasyon üzerinde zam yaptık, aynı şekilde devam ediyoruz. Esnafa 30.000 TL faizsiz kredi desteği veriyoruz. Basit usulde vergilendirilen esnafa yıllık 8.000 TL'ye kadar vergi yok. Esnafa, KOBİ'lere, yatırımcıya, çiftçiye kapsamlı destek, teşvik ve uygun koşullu kredi sağlıyoruz. Kadın girişimcilere de hazine desteği sağlayacağız. 100.000 TL krediye Kredi Garanti Fonundan % 85 kefalet imkânı getireceğiz”

Evlenirkende, Ev Sahibi Olurken de Yanınızdayız

Asgari ücretliye ve dar gelirli vatandaşlara TOKİ'den uygun şartlarda ev sahibi olma imkânı getireceklerini söyleyen Tor, “İlk kez ev sahibi olacakların biriktirdiği % 25 peşinatın % 15'i bizden. Çocuğu için bir Çeyiz Hesabı açarak tasarruf yapana, çocuğu evlenirken, Çeyiz Hesabı'nda biriken miktara % 20 oranında da biz katkı veriyoruz.” dedi.

Emekliye Vefa Borcumuz Var

Milletçe emeklilere müteşekkir olduklarını ifade eden Tor, “Rahat bir emeklilik hayatı her insanın en tabii hakkıdır. En son, Temmuz ayında bazı emekli maaşlarına yıllık 1.200 TL zam yaptık. Emeklilerimiz için ne yapsak azdır. Şimdi de bütün emeklilerimize 1.200 TL daha ek zam yapıyoruz. Memur, İşçi ve Bağkur emeklilerine enflasyon üzerinde zam ve ek ödeme yapmayı sürdürüyoruz. Emeklilerimize TOKİ'den 250 TL taksitle ev sahibi olma imkânı getiriyoruz.” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar