29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3786
EURO35.0219
ALTIN2325.9

THK Tanıtım TIR'ı Osmaniye'de

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
THK Tanıtım TIR'ı Osmaniye'de
Abone ol
TÜRK Hava Kurumu'nun (THK) etkinliklerini ve faaliyetlerini tanıtan TKH TIR'ı Osmaniye'ye geldi.
TÜRK Hava Kurumu'nun (THK) etkinliklerini ve faaliyetlerini tanıtan TKH TIR'ı Osmaniye'ye geldi.


Cumhuriyet Meydanı'nda ki etkinlikte, 'Türkiye Kanatlarımın Altında' projesi kapsamında kente kelen TIR'da, THK'nın faaliyetleri ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin tanıtımı gerçekleştirildi.


Ayrıca, THK uzmanları tarafından, motorlu yamaç paraşütü, motorlu yelken kanat ve kuruma ait ürünlerin tanıtımı yapıldı.


TIR'ın açılışını Vali Mehmet Oduncu ve Belediye Başkanı Kadir Kara birlikte yaptı.


Vali Oduncu konuşmasında, küçüklüğünden beri model uçaklara merakının olduğunu ifade ederek, "Model uçak merakımı gidermek için küçüklüğümden beri bir fırsatım olmadı.


Son yıllarda pek çok alanda yapılan değişiklikler ve gelişme gibi THK’nın da kendisini yenileme ve halkla kaynaşma, bütünleşme gayreti içerisine girdiğini görüyoruz. Bunun, çok yerinde bir yaklaşım ve uygulama olduğunu değerlendiriyorum.


Ülkemizin bu şekilde dolaşılarak gençlerimize, halkımıza THK faaliyetlerinin anlatılması, havacılık, uçak sevgisinin gençlerimize anlatılması ve bu sevginin tetiklenmesi yerinde bir davranıştır. Bu anlayış ve davranışlarından dolayı THK yöneticilerini kutluyorum." dedi.


THK Osmaniye Şube Başkanı Uğur Poyraz ise havacılığın sevdirilmesi, havacı bir gençliğin yetiştirilmesi ve havacılığı tüm yurtta yaygın hale getirmek amacıyla bu projenin gerçekleştirildiğini söyledi. THK'nın, pahalı ve masraflı, havacılık eğitimlerini 89 yıldan beri halkın desteği ile yaptığını belirten Başkan Poyraz, "Kurumumuz binlerce gencimize havacılık eğitimleri vermiş, bir kısım gencimiz de havacılık eğitimlerini meslek edinmişlerdir. Okullarımızın tatil aylarına yaklaşması nedeni ile THK hizmet ve eğitim faaliyetlerinin tanıtılması için tanıtım TIR'ımız bugün Osmaniyelilerle buluştu'' dedi.


Poyraz, günün anısına Vali Oduncu'ya plaket verdi. TIR'ın gezilmesinin ardından etkinlik çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar