18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.495
EURO34.8807
ALTIN2478.7

TEOG Şampiyonu Osmaniye’den

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TEOG Şampiyonu Osmaniye’den
Abone ol
OSMANİYELİ Kardelen Öztürk, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavlarında tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.
OSMANİYELİ Kardelen Öztürk, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavlarında tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.


Özel Hoşgörü Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Pat, yaptığı açıklamada, hem bireysel hem de kitlesel olarak büyük bir başarıya imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.


Geçmiş yıllardaki başarıları bu yıl yapılan TEOG sınavlarında da gösterdiklerini kaydeden Mehmet Pat, “Başarımızın tesadüf olmadığını bir kez daha ispatladık. Planlı ve düzenli çalışmanın sonucunda öğrenci, öğretmen ve ailelerin gayretleri ile başarıyı yakaladık.” dedi.


Birinci dönem ve ikinci dönem olmak üzere iki defa uygulanan TEOG sınavına yıl sonu başarı puanlarının eklenerek Yerleştirme Esas puanın (YEP) elde edilgini açıklayan Pat, öğrencilerinden Kardelen Öztürk’ün yapılan her iki TEOG sınavında da bütün soruları doğru cevaplayarak 700 tam puan aldığını ayrıca 6., 7. ve 8. sınıfta 100 olan yıl sonu başarı ortalamasının eklenmesiyle Yerleştirme esas puanına göre 500 tam alarak büyük bir başarıya imza attığını ifade etti.


Bu yıl 103 öğrenci mezun verdiklerini belirten Pat, “Bu öğrencilerden Türkçe dersinden 90, matematik dersinden 64, din kültürü dersinden 51, İngilizce dersinden 42, fen ve teknoloji dersinden 37 ve sosyal bilgiler dersinden 19 öğrenci çıkan bütün soruları doğru cevaplamış ayrıca toplamda çıkan 120 soruda 106 net ortalaması. 500 tam puanda da 446 puan ortalaması ile kitlesel olarak büyük bir başarıya imza atmışlardır” dedi.


Çocuk Doktoru olmayı hedefleyen TEOG Şampiyonu Kardelen Öztürk ise “Okulum ailem ve dershanem başarılı olmam için bana her imkanı hazırladılar. Şampiyon olmamda  büyük pay sahibi olan okuluma Anafen dershanelerine ve bıkmadan benim ile ilgilenen ve başarım için emek veren rehber öğretmenlerime ve beni her zaman en büyük destekçim olan aileme  teşekkür ederim.” Dedi


TEOG Yerleştirme Puanı Türkiye 1.si olan Kardelen Öztürk’ ün velisi Bekir Öztürk 3 yıldır Hoşgörü Eğitim Kurumlarının velisi olduğunu, çocuğunun lise eğitiminde de yine Hoşgörü Fen Lisesini tercih ettiğini, bu başarıda emeği geçen tüm idareci ve öğretmenlere teşekkür ettiğini söyledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar