25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5723
EURO35.0394
ALTIN2432.5

TEMAD üyeleri Yardımlaşma Gecesi’nde buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TEMAD üyeleri Yardımlaşma Gecesi’nde buluştu
Abone ol
TÜRKİYE Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Osmaniye Şubesi tarafından, Yardımlaşma ve Dayanışma gecesi düzenlendi. Öğretmen Evi’nde ki yemekli geceye TEMAD Genel Başkanı Emekli Astsubay Kıdemli Başçavuş Ahmet Keser de katıldı.
TÜRKİYE Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Osmaniye Şubesi tarafından, Yardımlaşma ve Dayanışma gecesi düzenlendi. Öğretmen Evi’nde ki yemekli geceye TEMAD Genel Başkanı Emekli Astsubay Kıdemli Başçavuş Ahmet Keser de katıldı.


Gecede konuşma yapan TEMAD Osmaniye İl Başkanı Emekli Astsubay Kıdemli Başçavuş Şenel Yıldız, “TEMAD Osmaniye şubemiz 07 Haziran 2005 yılında kurulmuştur. Şubemiz aynı yıl Kasım ayı içerisinde genel kurulunu yapmıştır. Genel kurul neticesinde İl Başkan Yardımcılığı görevine seçilerek 18 Mayıs 2008 tarihine kadar görevimi yürüttüm. 18 Mayıs 2008 tarihinden itibaren de İl Başkanlığına seçilerek, halen bu görevi yürütmekteyim. Bizler kutsal mesleğimize başlarken aziz milletimiz ve ülkemiz için seve seve canımızı vereceğimize yemin ettik. Bugün de aynı yüksek ideallerle TEMAD çatısı altında ülkemizin birlik ve bütünlüğüne karşı sorumluluğumuzun bilincindeyiz. TEMAD’ın çabası ve öncülüğünde 17 Ekim 2012 tarihi, Dünya Astsubaylar Günü ilan edilmiştir. Özlük haklarımızla ilgili çalışmalarımıza, genel başkanımızın öncülüğünde, yasalarımızın bizlere tanıdığı hak ve hukuk doğrultusunda devam etmekteyiz. Buradan tüm emekli astsubaylar adına sesleniyorum. Biz kimseden bağış ve yardım istemiyoruz. Bugüne kadar verilmemiş haklarımızı istiyoruz. Biz astsubaylardan kimimiz savaşta veya terör ile mücadele ederken şehit olmuş, kimimiz gazi olmuştur. Kimimiz yasal sürecini tamamlayıp onurumuzla emekli olmuştur. Emekli olan bu arkadaşlarımız, sivil hayatta yerlerini alarak yaşamlarına devam etmektedir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kalanlara sabır ve sağlıklı bir yaşam diliyorum” dedi.


Geceye katılan TEMAD Genel Başkanı Ahmet Keser ise Osmaniye’de böyle bir gecede birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “İleri toplumlar artık toplumsal dönüşüm sürecini, sivil örgütlerini de dönüştürerek yaşamaya başladılar. Yani gelişmiş batılı toplumlarda sivil toplum örgütleri, hem erk hem de siyasal denetim mekanizması olarak artık bir dönüşümün içerisine girmeye başladı. Türkiye’de 90 bin tane sivil toplum örgütü var. Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği de Türkiye’deki 90 bin sivil toplum örgütünden birisi ve Türkiye’de 10 milyon 400 bin emekli var. Bu kitlenin oluşturmuş olduğu ve onları temsil eden sivil toplum örgütlerinin bir araya gelerek oluşturduğu bir konsorsiyum, TEMAD’a dönem başkanlığını vererek onurlandırmışlardır. Türkiye’de yasayla kurulmuş ve yasa korumasına alınmış 6 tane sivil toplum örgütü var ve bunlardan dördü askeri dernek. Bunlardan bir tanesi de TEMAD’dır. Sivil toplum örgütleri gücünü tabanından alır. Biz yasayla şekillendirilmiş bir yapının içerisinden tabanımızın, emekli astsubaylarımızın taleplerini bugüne kadar dillendirmeye çalıştık ve tabanımızda çok ciddi bir şekilde karşılık buldu. O nedenle şu anda TEMAD, Türkiye’deki en büyük sivil toplum örgütü olmuştur” diye konuştu. TEMAD’ın bugün itibari ile 94 şubesinin bulunduğunu ve 12 şubenin de kurulma aşamasında olduğunu belirten Keser, yakında şube sayısının 100’ün üzerinde olacağını bildirdi.


Konuşmaların ardından TEMAD’a katkı ve destek veren Vali Dr. Mehmet Oduncu, Belediye Başkanı Kadir Kara, TEMAD Genel Başkanı Ahmet Keser’e plaketler verildi. Kıbrıs
Gazisi Emekli Astsubay Kıdemli Başçavuş Ali Esin’in torunu Süheyla Doğan, ‘Astsubay’ isimli şiirini okudu. Daha sonra Osmaniye Cebelibereket Ortaokulu Halkoyunları ekibi tarafından folklor gösterisi sunuldu. Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi’nin sunduğu müzik eşliğinde devam eden gecede ayrıca çekiliş yapılarak hediyeler dağıtıldı.


Geceye Vali Yardımcısı Yusuf Özdemir, Belediye Başkan Vekili Tebernuş Çil, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, Milli Eğitim Müdür Vekili Halil İbrahim Kahraman, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar