28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3484
EURO35.1569
ALTIN2310.0

Teke: “Mehmetçik, Afrin'de Destan Yazıyor!”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Teke: “Mehmetçik, Afrin'de Destan Yazıyor!”
Abone ol
Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Murat Teke, Türkiye ekonomisinin 'Zeytin Dalı Harekatı'ndan olumsuz etkilenmediğini açıkladı.

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Murat Teke, Türkiye ekonomisinin 'Zeytin Dalı Harekatı'ndan olumsuz etkilenmediğini açıkladı.

Türkiye'nin ulusal güvenliğini korumak amacıyla TSK tarafından Suriye'nin Afrin bölgesindeki PKK/PYD-YPG ve DEAŞ hedeflerine yönelik operasyon düzenlediğine vurgu yapan Teke, büyük Türk milletinin düğüne gider gibi cepheye koşan şanlı ordusunun yanında olduğunu söyledi.

Türkiye'nin 2011'de Suriye'de başlayan iç savaş koşullarından faydalanarak, terör eylemlerini artıran DEAŞ, PKK, PYD  ve YPG gibi terör örgütlerinin doğrudan hedefinde olduğunu belirten OTSO Başkanı Murat Teke, Suriye kaynaklı terör saldırılarında 2015-2017 yılları arasında 316 sivilin hayatını kaybettiğini, son bir yılda ise Suriye sınırından Türkiye'ye 700'den fazla saldırı düzenlendiğini hatırlattı. 

Zeytin Dalı Harekatı ile Suriye'nin kuzeyinde ulusal güvenliğe yönelik tehdit oluşturan terör unsurlarının etkisiz hale getirilmesi ve sınır güvenliğinin sağlanmasının amaçlandığını ifade eden Teke, "Son yıllarda bölgemizde yaşanan olumsuz gelişmelere rağmen, Türkiye'nin ekonomisi 2017 yılında dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden birisi olmuştur.

Türkiye ekonomisi 15 Temmuz 2016 darbe girişiminden, Fırat Kalkanı Operasyonundan etkilenmediği gibi, Zeytin Dalı Harekatı'ndan da olumsuz etkilenmemektedir." dedi.

Türkiye’nin Suriye ile bin yıllık komşuluk ve kardeşlik hukuku olduğunu söyleyen Murat Teke, “Birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun en büyük gücümüz olduğunu Zeytin Dalı Harekatı ile bir kez daha gördük ve yaşıyoruz.

Ölürsem şehit, kalırsam gaziyim diyen bir milleti ne korkutabilir ki? Biz istiklalimiz, istikbalimiz ve mukaddesatımız için ölmekten korkmayız.

İstikametimiz ve hedefimizden geri dönmeyi asla düşünmeyiz.

Koskoca milletin duası, şanlı ordumuzla beraberdir.

Türkiye’nin bu millî politikasına destek veren herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar