19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3416
EURO35.1094
ALTIN2239.0

Tecirliler de örgütlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tecirliler de örgütlendi
Abone ol
Osmaniye’de Tecirliler Kültür Tarih ve Dayanışma Derneği (TEDER) kurularak çalışmalarına başladı.
Osmaniye’de Tecirliler Kültür Tarih ve Dayanışma Derneği (TEDER) kurularak çalışmalarına başladı.


Osmaniye merkez Alibeyli Mahallesi, Şehit Bekir Tatlı sokak No. 4/2 adresinde  kuruluşunu tamamlayan Tecirliler Kültür Tarih ve Dayanışma Derneği’nin kurucu Başkanlığına Zafer Beycioğlu getirildi.


Kısa adı TEDER olan derneğin Kurucu başkanlığını Zafer Beycioğlu üstlenirken, Başkan Yardımcısı  Metin Önal, Sayman Fevzi Çatalbaş, Sekreter  Musa İlyasoğlu, üye  Enver Kılıç olarak belirlendi.


Derneğin kurucu denetim kurulu üyeleri ise; Ömer Türkmen ve Halis Açacak şeklinde oluştu.


TEDER kurucu Başkanı Zafer Beycioğlu, derneğin kuruluş amaçları ile ilgili olarak; “Şanlı tarihimizin, gelenek ve göreneklerinin, folklorunun, sosyal düzeninin araştırılması, gün ışığına çıkarılmasını sağlamak. Tecirli aşireti bireyleri arasında sosyal dayanışmayı sağlamak amacımızdır. Tecirli aşireti, Dulkadirli ulusunun Ağcakoyunlu boyuna mensup 24 obadan oluştuğu, bunların hepsinin Osmaniye-Ceyhan-Hatay-Malatya-Göksun bölgelerine yerleştiği bilinmektedir.


Öncelikle Osmaniye ili ve ilçelerinde ikamet eden tahminen 120.000 civarında olduğu tahmin edilen aşiret mensuplarını birbirleriyle kaynaştırmak ve tanıştırmak amaçlanmaktadır.


Tecirli aşiretinin geçmişi ile ilgili belge ve bilgilere ulaşmak için, akademik komisyon kurularak, resmi arşivlerden araştırma yapılarak gün yüzüne çıkarmayı amaçlamaktayız. 


Malatya-Harran-Göksun-Hatay-Adana ve Osmaniye’de yerleşik düzende olan aşiret mensuplarının araştırılarak yayılma haritasının çıkarılması hedeflenmektedir.”şeklinde konuştu.


TEDER kurucu başkanı Zafer Beycioğlu, derneğin açılışının 15 Şubat 2014 Cumartesi günü saat: 13.00’te yapılacağı bildirildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar