25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4942
EURO34.9854
ALTIN2433.5

“Tarım ve İnsan” Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Tarım ve İnsan” Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı
Abone ol
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca düzenlenen “Tarım ve İnsan” konulu fotoğraf yarışmasında, Ziraat Teknikeri Özgür Kalay’ın iki eseri sergilenmeye değer bulundu.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca düzenlenen “Tarım ve İnsan” konulu fotoğraf yarışmasında, Ziraat Teknikeri Özgür Kalay’ın iki eseri sergilenmeye değer bulundu.

Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, fotoğraf yarışmasının sonuçlanması ile ilgili yaptığı açıklamada;

“Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca ilki 2009 yılında düzenlenen ve 2015 yılında 7.si yapılan Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışmasının amacı, tarımın ve toprağın önemi konusunda duyarlılığın geliştirilmesi, tarımsal gelişmeler ile tarım, doğa, çevre ve insan ilişkilerini, estetik ve öznel bakış açılarıyla belgesel olarak arşivlerde yerini almasını sağlamaktır.



Yarışmada çalışkan ve üretken Anadolu insanının tarım, hayvancılık, toprak, su, su ürünleri, gıda ve muhafazası, üretici, çiftçi, köylü ve köy yaşamına dair her türlü faaliyet konu olarak kullanılabilmektedir.

Yarışma; Genel Kategori, Çiftçi-Üretici Kategorisi, Toprak Kategorisi, Öğrenci Kategorisi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Çalışanları Kategorisi, Deniz Bank Çalışanları Kategorisi olmak üzere 5 kategoride düzenlenmektedir.

2015 yılının FAO tarafından "Uluslararası Toprak Yılı" ilan edilmesiyle Tematik kategori "Toprak" olarak belirlenmiştir.

Yarışmaya başvurular 29 Haziran 2015 tarihinde başlayıp, 02 Ekim 2015 tarihinde sona ermiştir. Seçici kurul 23 Kasım 2015 tarihinde Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi'nde toplanarak, ödül alan ve sergilemeye değer bulunan eserleri belirlemiştir.

7. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışmasına bu yıl 401 katılımcı 1.827 eserle katılmıştır. Değerlendirmeye alınan 739 eserden 17 eser ödül, 156 eser ise sergileme ve albüm çalışması için seçilmiştir. Her yıl olduğu gibi 2016 yılında da yarışmada dereceye giren ve sergilemeye layık görülen eserlerle sergi yapılacaktır.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Çalışanları Kategorisinden sergilenmeye değer bulunan eserler arasında yarışmaya katılan personelimiz Ziraat Teknikeri Özgür Kalay'ın 2 fotoğrafı da bulunmaktadır. Personelimiz Özgür Kalay'ı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar