25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5192
EURO34.9704
ALTIN2429.6

Taner Uran: Öcalan'ın barış güvercini gibi gösterilmesine karşıyız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Taner Uran: Öcalan'ın barış güvercini gibi gösterilmesine karşıyız
Abone ol
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, Abdullah Öcalan'ın barış güvercini gibi gösterilmesine karşı olduklarını söyledi.
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, Abdullah Öcalan'ın barış güvercini gibi gösterilmesine karşı olduklarını söyledi.

Olağan genel kurul sonrasında şubelere teşekkür ziyaretleri kapsamında Osmaniye'ye gelen Uran, şube Başkanı Durmuş Öksüz ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Derneğin 1915 yılında kurulan 100 yıllık bir dernek olduğunu belirten Genel başkan Uran, "Bu kapsamda, üyelerimize daha iyi hizmet vermek amacıyla, hem örgütsel yapımızı değiştirdik hem de herkesin daha aktif sorunların çözümü için çalışması için önünü açıyoruz. " dedi.



'O ELİ KANLI BİR BEBEK KATİLİ'
Şehit aileleri ve gaziler olarak seçimde hangi hükümet gelirse gelsin kırmızı çizgilerini ve hassasiyetlerini dikkate almalarını isteyen Uran, "Biz şehit aileleri ve gaziler olarak her zaman bebek katili Öcalan’ın barış güvercini gibi gösterilmesine karşıyız. O eli kanlı bir bebek katili, şehit aileleri ve gaziler olduğu sürece, biz onun eli kanlı bebek katili olduğunu söyleyeceğiz. Biz aynı zamanda genel affa karşıyız. Bölücü terör örgütünün siyasi taleplerinin yerine getirilmesini kabul etmiyoruz ve buna da karşıyız. Yaptığımız bütün üst düzey görüşmelerde bu hassasiyetimizi ve kırmızı çizgilerimizi dile getirdik ve bunun her zaman takipçisi olacağız." diye konuştu.

YENİ KURULACAK HÜKÜMETTEN TALEPLER
 Genel seçimlerin huzur içerisinde geçmesini dileyen Uran, "Özlük hakların büyük bir kısmı çözüldü fakat hala eksik kalan kısımlar var. Bu eksikliklerinde çözümünü beklemekteyiz. Aynı zamanda hükümet kurulduktan sonra mecliste görevlendirilmeler olacak. Yıl sonunu bulabilir. Anayasamızın 10’uncu ve 61’inci maddesinde olan şehit aileleri ve gazilerle ilgili toplumda kendine yaraşır hayat seviyesine yükseltilmesiyle ilgili gerekli adımların eksik kalan kısımlarının da tamamlanmasını yeni kurulacak hükümetten bekliyoruz. Seçimlerin hayırlı olmasını, huzur içerisinde geçmesini diliyorum.

Bu taleplerimizi kısaca özetlersek; Şehit anne ve babaların maaşlarının minimum askeri ücret seviyesine yükseltilmesi, şehit çocuklarının tamamının işe yerleştirilmesi, toplu konut hakkı bulunmayan şehit ailelerinin toplu konut kredisi almasının sağlanması, ailelere vergisel avantajlar sağlanması, devlet övünç madalyası verilenlere madalya maaşı bağlanması, ataması yapılacak şehit ve gazilerle ilgili olarak gazilere de şehit ailelerinde olduğu gibi ikinci bir iş hakkı verilmesi, Atatürk zamanından kalan tütün ikramiyesi, şehit ve gazi çocuklarına ödenen yardımlarının da gerçek anlamda ihtiyacı giderecek şekilde talep ediyoruz." dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar