19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6003
EURO34.8242
ALTIN2496.6

Tahta parçalarını maket traktörlere dönüştürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tahta parçalarını maket traktörlere dönüştürüyor
Abone ol
Osmaniye'de, hayvancılık işiyle uğraşan 51 yaşındaki Bahri Tatar, hobi olarak boş zamanlarında eline geçirdiği tahta parçalarını maket traktörlere dönüştürüyor.
Osmaniye'de, hayvancılık işiyle uğraşan 51 yaşındaki Bahri Tatar, hobi olarak boş zamanlarında eline geçirdiği tahta parçalarını maket traktörlere dönüştürüyor.

Tatar, gerçeği ile bire bir benzer hale getirdiği traktörlerin satışını yapmadığını, evinin bir köşesinde oluşturduğu şark köşesinde sergilediğini belirtti.

Merkez Yaverpaşa Mahallesinde ikamet eden mahalle muhtarı Elif Tatar ile evli olan bir çocuk babası Bahri Tatar,bu işe sadece heves için başladığını belirterek, bu güne kadar çok sayıda traktör, ve benzeri araçlar yaptığını ifade etti.



Yaptığı tüm maketlerde herhangi bir ölçü aleti kullanmadığını belirten Tatar, "Metre filan kullanmıyorum, göz kararı keser ve birkaç alet daha kullanarak araba, traktör, kamyon kupası yapıyorum. Tahtaları oyarak yaptığım için çok fazla üretim yapamıyorum. Hızar veya elektrikli testere kullanma imkânım olsa daha farklı şeylerde yapabilirim. İmkânlar dâhilinde bu ürünleri yaptım. Kullandığım aletler keser ve keskin olduğu için tahra. Hızar makinesi olsa örneğin traktör tekerlekleri daha seri yapılabilir." dedi.



Maket Traktörlerin yapımlarının 20 ile 30 gün arasında değiştiğini belirten Tatar, "Yapmış olduğum ürünlerden daha satış yapmadım. Alışveriş merkezinde yapmış olduğumuz sergide bir meraklısı maket traktörlerimden birisine 350 lira verdi. Bu güne kadar 8 adet traktör yaptım. 3 tanesi hediye ettim. 5 tanesini de evde sergiliyorum. Traktörün yanı sıra gemi, uçak, çıkrık, kamyon kupası ve saz da yapıyorum." diye konuştu.

Bu iş için herhangi bir özel eğitim almadığını aktaran Tatar, "Heveslendim ve başladım. Normal de hayvancılıkla uğraşıyorum. Zamanla maket traktörlerimde değişiklikleri de yapmaya başladım. Kabin, model ve renk değişikliği gibi. Yaptığım traktörleri görenler ilk önce direksiyona bakıp döndürmeye çalışıyor. Ancak direksiyonlar dönmüyor. Yapılacak rot işlemiyle direksiyonlar dönebilir. Bu defa maket traktörler sağlıklı olmaz kırılması kolay olur. Bu yüzden bende  direksiyon üstünde görünsün ancak dönmesin  dedim. Maket traktörlerimin  plakaları ise  yaşadığım şehir olan Osmaniye'nin plaka kodu 80 ile başlayıp isim ve soy ismime ait olan BT  harflerinden oluşuyor" şeklinde bilgi verdi.



Tatar şöyle devam etti: "Eşim Elif Tatar muhtar olunca 'sana bir şark odası yapayım yaptıklarını burada sergile' dedi. Zamanla yaptığım ürünler burada sergiliyorum. Evimize gelen misafirler ise oldukça ilgi gösteriyor. İlerleyen tarihlerde belki bu maketleri sergileyip kazanç bile elde edebilirim" dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar