19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5949
EURO34.8651
ALTIN2496.5

Tabiat Turizmi Uygulama Eylem Planı Çalıştayı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tabiat Turizmi Uygulama Eylem Planı Çalıştayı
Abone ol
Osmaniye Orman ve Su İşleri İl Şube Müdürlüğü tarafından, 'Osmaniye İli Tabiat Turizmi Uygulama Eylem Planı' çalıştayı düzenlendi.
Osmaniye Orman ve Su İşleri  İl Şube Müdürlüğü tarafından, 'Osmaniye İli Tabiat Turizmi Uygulama Eylem Planı' çalıştayı düzenlendi.

Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda ki çalıştay da
açılış konuşması yapan Orman ve Su İşleri 7'nci Bölge Müdürü Ethem Boz, Osmaniye'nin önemli bir tabiat turizmi potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

Boz, "Mevcut bu potansiyelin, koruma kullanma dengesi içerisinde, ekosistemi tahrip etmeden sürdürülebilir bir şekilde devamlılığını sağlamak için Tabiat Turizmi Master Planı hazırlanmıştır. Sayın Bakanımızın emir ve talimatları ile 81 ilde hazırlanan Tabiat Turizmi Master Planlarına bağlı kalarak 2016 ve 2019 yıllarını kapsayacak şekilde Tabiat Turizmi Uygulama Eylem Planı çalıştayını gerçekleştirmek üzere düzenlenen bu toplantıda tüm paydaşların katkı ve görüşleri önemlidir. Bu planlar bir yandan insanların tabiat turizmi ihtiyaçlarına cevap verirken diğer taraftan tabiat turizmi yapılan yöre halkının gelir düzeyini artırmak suretiyle, koruma kullanma dengesi içerisinde gelecek nesillere bir miras bırakmak amaçlanmaktadır" dedi. Ülke genelindeki 42 Milli Parktan birinin Osmaniye'de olmasının tabiat turizmi açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Ethem Boz, "Karatepe Aslantaş Milli Parkı'nın ilan edilen ikinci milli park olması, arkeolojik özelliklere sahip olması ve ilk Açıkhava müzesi özelliği taşıması ilimiz tabiat turizmi açısından son derece önemli ve değerlidir. Bakanlığımız olarak Karatepe-Aslantaş Milli Parkı’nın Uzun Devreli Gelişme Planı hazırlanmakta olup, kısa sürede bitirilmesi ve 4 yıllık Tabiat Turizmi Uygulama Eylem Planı çerçevesinde yapılacak çalışmalarla ziyaretçi sayısının artırıldığı, yerli ve yabancı turistlerin rağbet gösterdiği bir milli park haline gelmesi hedeflenmektedir." dedi. 

Çalıştayın devamında Osmaniye Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Fatih Güvercin Osmaniye İli 2016-2019 Tabiat Turizmi Uygulama Eylem Planı hakkında bilgi verdi. Şube Müdürü Fatih Güvercin, hazırlanan eylem planı hakkında paydaşların da fikirlerini almak üzere Çalıştay'ın düzenlendiğini ifade ederek, Osmaniye'deki tabiat turizmi uygulama alanları olan Karatepe - Aslantaş Milli Parkı, Çift mazı Tabiat Parkı, Zorkun Yaylası Yaban Hayatı Geliştirme Sahası, Toprakkale Büyüktüysüz Örnek Avlağı, Akçadağ Devlet Avlağı, Düldül Dağı Devlet Avlağı, Düziçi Ovası Genel Avlağı, Gökedağ Devlet Avlağı, Rahime Hatun Genel Avlağı, Toprakkale Genel Avlağı, Yarpuz Devlet Avlağı, Ziyarettepe Devlet Avlağı, Zorkun Yaylası Devlet Avlağı, Balıklıağ Devlet Avlağı, Kesiksuyu Çayı Genel Avlağı, Kadirli Çukurova Genel Avlağı, Bozkuyu Devlet Avlağı, Savrun Çayı Devlet Avlağı ve Kastabala Kuş Cenneti Sulak Alanları ve bu alanlarda Uygulama Eylem Planı çerçevesinde gerçekleştirilecek olan faaliyetler hakkında detaylı bilgi verdi. Çalıştay, önerilerin alınması ve soruların cevaplanması ile sona erdi.

Çalıştaya, Vali Kerem Al, Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz, Orman ve Su İşleri VII. Bölge Müdürü Ethem Boz, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürleri, İlçe Belediye Başkanları ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar