20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Süs bitkileri üretim alanı genişliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Süs bitkileri üretim alanı genişliyor
Abone ol
Osmaniye’nin Kızyusuflu Köyünde süs bitkileri yetiştiriciliğinin geliştirilmesi projesi kapsamında üretim alanı genişletiliyor.

Osmaniye’nin Kızyusuflu Köyünde süs bitkileri yetiştiriciliğinin geliştirilmesi projesi kapsamında üretim alanı genişletiliyor.

Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, Kadirli ilçesi Kızyusuflu köyündeki Lale, Sümbül ve Nergiz üretimi yapmakta olan Gülizar Gözüsarı’nın üretim alanını ziyaret etti. 

İl Müdürü İbrahim Sağlam proje ile ilgili yaptığı açıklamada; 
“Osmaniye Tarım Stratejisi ve Eylem Planında (2014-2018) yer alan Hedef:133 "İlimizde ilk defa ekilecek/dikilecek 10 yeni ürünün yetiştirilmesini sağlamak" hedefi konusunda İlimiz Kadirli İlçesi Kızyusuflu Köyünde uygulanmak üzere Osmaniye İl Özel İdaresi destekli "Kadirli İlçesi Kızyusuflu Köyünde Süs Bitkileri Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi" hazırlanmıştır.

Projenin toplam maliyeti 12.132 TL'dir. Proje toplam tutarının 6.462 TL'si Osmaniye İl Özel İdaresi kaynağından 5.670 TL'si de çiftçimiz Gülizar Gözüsarı tarafından karşılanmıştır.

Kadirli ilçesi Kızyusuflu köyümüzde 2017-2018 üretim sezonunda dikilmiş ve başarılı sonuçlar vermiş olan değişik renklerde lale ve sümbül çeşitleri proje kapsamında dikilmiştir.

 Lale ve sümbül soğanları Kızyusuflu köyünde önder çiftçi pozisyonunda bulunan Gülizar Gözasarı'ya verilmiştir. Soğan maliyetinin tamamı İl Özel İdaresi bütçesinden karşılanmıştır.

Proje kapsamında dikilen soğanlar Türkiye'nin en önemli lale ve sümbül üretim merkezi olan Konya ilinden temin edilmiştir.

Lale ve sümbül soğanlarının tamamı küçük saksılar halinde doğrudan Ocak-Şubat-Mart aylarında tüketicilere satılacaktır. Bu bağlamda 3.000 adet lale soğanı ve 3.000 adet sümbül soğanı saksılarda yetiştirilmektedir.

Saksıda yetiştiricilik için kullanılan toplam 6.000 adet saksı maliyeti, saksı için gerekli toprak, sulama, işçilik gibi maliyetlerin tamamı kadın çiftçimiz tarafından karşılanmıştır.

Kadın çiftçimiz ayrıca bu yıl deneme amaçlı saksıda nergis üretimi de yapmıştır.”dedi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar