29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3712
EURO34.9785
ALTIN2325.5

Suriyeli çocukların yüzü, eğitimle gülüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Suriyeli çocukların yüzü, eğitimle gülüyor
Abone ol
AFAD ve UNİCEF’in katkılarıyla kent merkezinde yapılan 12 derslikli okulda eğitim verilen Suriyeli çocukların, yüzü gülüyor.
AFAD ve UNİCEF’in katkılarıyla kent merkezinde yapılan 12 derslikli okulda eğitim verilen Suriyeli çocukların, yüzü gülüyor.


Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye’ye sığınan ve kent merkezinde kiraladıkları evlerde kalan Suriyeli ailelerin çocuklarına, Suriyeli Misafir Öğrenciler Eğitim Tesisinde, eğitim veriliyor.


Suriyeli 55 öğretmenin, ülkelerinin müfredatına göre ders verdiği öğrenciler, savaşın etkisinden uzak eğitimlerini sürdürüyor.


Osmaniye Konaklama Merkezinden Sorumlu Vali Yardımcısı Murat Uzunparmak, her çocuğun eğitim hakkı olduğunu söyledi.


Uzunparmak, okulun Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNİCEF) ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) katkıları ile Osmaniye Valiliği tarafından 400 bin liraya yaptırıldığını belirtti.


Okulda gönüllü olarak Suriyeli öğretmenlerin eğitim verdiğini belirten Uzunparmak, bunun da öğrencileri mutlu ettiğini anlattı.


Öğrencilerin kitap ve kırtasiye ihtiyacının karşılandığını ifade eden Uzunparmak, şunları kaydetti:
"Suriye’den ülkemize gelmek zorunda kalan ailelerin çocuklarının eğitimlerinin kesintiye uğramaması için bu okul yapıldı.


Konaklama Tesisinde eğitim verilen Suriyeli öğrencilerin yanı sıra kent merkezinde kirada kalan Suriyeli ailelerin çocuklarına da okul yaptırılarak eğitim imkanı sunulmasından mutluyum. Suriyeli öğretmenlerin görev yaptığı okulda, bir de Türkçe öğretmeni bulunuyor.


Kayıtlı bin 850 öğrenciden şu anda eğitime devam eden 703 öğrenci mevcut.


Kısa süre sonra öğrenci servisinin devreye girmesiyle öğrenci sayısının artacağını düşünüyorum. Umarım eğitim onların geleceği için önemli temel taşlardan olur."


Uzunparmak, öğrenci sayısının artması durumunda bir okul daha yapılmasının planlandığını sözlerine ekledi.


Suriyeli öğrenci Muhammed Şedkez, ülkelerindeki gibi eğitim gördükleri için mutlu olduğunu ifade etti.


Okul Müdürü Nurettin Acuz da, okul açılmasının kent merkezinde kalan Suriyelileri arasında sevinçle karşılandığını belirtti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar