28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.358
EURO35.1472
ALTIN2304.0

Sulama makine alımlarına yüzde 50 hibe desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sulama makine alımlarına yüzde 50 hibe desteği
Abone ol
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından yüzde 50 hibe destekli bireysel sulama makinelerinin alımı başvuruları başladı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından yüzde 50 hibe destekli bireysel sulama makinelerinin alımı başvuruları başladı.

Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre;  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca Yürütülmekte olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarına hibe desteği verilecek.

Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam; “Tarımsal arazisi olan (tarla, bahçe, yem bitkisi vs.) ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı olan tüm çiftçilere aşağıda belirtilen Sulama Makine ve Ekipmanlarını almak için başvurmaları durumunda, alınacak alet ekipmanın % 50’sine hibe desteği verilecektir. Kalan yüzde 50’lik kısım ise çiftçinin kendisi tarafından karşılanacaktır.”dedi.

2017 yılında yüzde 50 hibe desteği verilecek olan bireysel sulama makine ekipmanları da açıklandı.

Bireysel sulama makine ekipmanlarından yüzde 50 hibe desteğinden yararlandırılacakların;  1-Tarla içi damla sulama sistemi kurulması, 2-Tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması, 3-Tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması,4-Lineer sistem yağmurlama sulama makinesi alınması, 5-Center pivot sistem yağmurlama makinesi alınması, 6-Tamburlu sistem yağmurlama sulama makinesi alınması, 7-Güneş enerjili sulama sistemleri kurulması şeklinde belirlendi.

İl Müdürü Sağlam destekleme ile ilgili olarak; “Tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni sulama teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye getirmek için Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarına Hibe Desteği verilecektir.        

Başvurular Uygulama Rehberi yayınlanma tarihi olan  03 Ocak 2017’de başlamış olup son başvuru tarihi 13 Şubat 2017 saat:17.00’ye kadar Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne yapılacaktır.

Daha geniş bilgi için tüm çiftçilerimizi Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Birimine bekleriz.”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar