19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5868
EURO34.8509
ALTIN2494.3

Su yönetimi koordinasyon kurulu toplandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Su yönetimi koordinasyon kurulu toplandı
Abone ol
Osmaniye İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu Ceyhan Havzası Toplantısı Vali Ömer Faruk Coşkun Başkanlığında, Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda yapıldı. 

Osmaniyeİl Su YönetimiKoordinasyon KuruluCeyhan HavzasıToplantısıVali Ömer Faruk Coşkun Başkanlığında, Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda yapıldı. 

Toplantıya İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürleri ile Havza Yönetimine ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

Toplantı, DSİ 64. Şube MüdürüHasan Murat Poyraz tarafından, “Osmaniye İli Taşkın Dereleri, Müdahaleler ve Alınması Gereken Önlemler” hakkında yapılan bilgilendirilme sunumu ile başladı. Osmaniye merkez ve ilçelerinde tamamlanan ve yapımı devam eden dere ıslah çalışmaları hakkında detaylı bilgi veren Poyraz, bazı derelerde kamulaştırma sorunu nedeniyle ıslah çalışmaları yapılamadığını, kamulaştırma sorunu çözülür çözülmez çalışmaların başlayacağını kaydetti.

DSİ 64. Şube Müdürü Poyraz, sorumluluk sahalarında bulunan taşkın dereleri ile ilgili Dere Zimmet Listeleri ve Taşkın Alarm Ekipleri oluşturulduğunu ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce de taşkınlarda erken ikaza imkân veren, arıza ve müdahalelere ilişkin ihbarların yapılabileceği Taşkın, Arıza ve Müdahale Mekânsal Bilgi Sistemi’nin (TAMBİS) devreye alındığını belirtti.

Toplantının devamında, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden Şube Müdürü Reyhan Tosun “Osmaniye ili Atıksu Arıtma Tesislerinin Genel Durumu” hakkında bilgilendirme sunumu yaptı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce, Atıksu Arıtma Tesislerinden düzenli bir şekilde numuneler alınarak, tesislerin izlendiğini belirten Tosun, kentsel atıksu arıtma tesisi bulunmayan ilçelerin atıksu arıtma tesislerinin kurularak işletmeye alınması gerektiğini kaydetti. 
Sunumların ardından görüş ve öneriler dile getirildi ve sorular cevaplandı.

Toplantı sonunda, katılan herkese teşekkür eden Vali Ömer Faruk Coşkun, toplantıda görüşülen konuların ilgili kurumlar tarafından takibinin yapılarak, herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini kaydetti. Vali Coşkun, toplantıda alınan kararların ilimiz için hayırlı olmasını dileyerek toplantıya son verdi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar