23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5588
EURO34.8955
ALTIN2437.0

STK’lara Proje desteği sürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
STK’lara Proje desteği sürüyor
Abone ol
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, tarımsal sivil toplum kuruluşlarına proje kapsamında desteklerin devam ettiğini bildirdi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, tarımsal sivil toplum kuruluşlarına  proje kapsamında desteklerin devam ettiğini bildirdi.


Osmaniye İl Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam; “Otomatik Travay Sistemiyle Sığırlarda Ayak-Tırnak Bakımı Eğitimi Projesi
2014 Yılı Teknik Destek Programı Mayıs-Haziran Başvuru Döneminde Kurumumuzun ortak olduğu TR63/14/TD/0006 referans numaralı, "Otomatik Travay Sistemiyle Sığırlarda Ayak-Tırnak Bakımı Eğitimi" isimli projesi Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından desteklenmiştir.


Otomatik Travay Sistemiyle Sığırlarda Ayak-Tırnak Bakımı Eğitimi projesi kapsamında, Osmaniye İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile İl ve İlçe Müdürlüklerimiz bünyesinde çalışan 25 personele, toplam 24 saatlik (4 iş günü) eğitim verilmesi planlanmaktadır.


Proje kapsamında; katılımcılara, sığırlarda oluşan ayak hastalıkları, tırnak bakımının yapılması, ayak ve tırnak hastalıklarının önlenmesi konuları ile sığırlarda ayak-tırnak bakımının otomatik travay sisteminin kullanılarak yapılması konularında eğitim verilecektir.


Eğitim alan teknik personeller, sığırlarda ayak-tırnak bakımının otomatik travay sisteminin kullanılarak yapılması ile sığırlarda ayak ve tırnak problemlerinin oluşması engellenecektir. Sığırlarda oluşan tırnak hastalıkları engellenerek sağlık giderlerinin azaltılması sağlanacaktır.


Sonuçta sığırlarda et ve süt veriminde düşme, kilo kaybı ve döl veriminin olumsuz etkilenmesine ve sürü dışına çıkarılmaları hatta ölümlerine dahi engel olunacaktır.


Alınacak olan bu eğitim ile bölgede hayvancılık sektöründe ve büyük işletmelerde sığırlarda ayak-tırnak bakımı için otomatik travay sisteminin kullanımı ilimize kazandırılmış olacaktır.


Proje sonucunda alınacak olan eğitimle İl ve İlçe Müdürlüklerimizin hizmet sunma kalitesi artmış olacaktır.”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar