23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5739
EURO34.8881
ALTIN2432.5

STK’lara Proje başvuru uyarısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
STK’lara Proje başvuru uyarısı
Abone ol
Derneklerin proje hazırlayarak faaliyetlerini yürütmelerini sağlamak ve ayrılan bütçeden yardım alabilmeleri için başvurularla ilgili bilgilendirme yapıldı.

Derneklerin proje hazırlayarak faaliyetlerini yürütmelerini sağlamak ve ayrılan bütçeden yardım alabilmeleri için başvurularla ilgili bilgilendirme yapıldı.

Osmaniyeİl Sivil Toplumla ilişkiler MüdürüAdnan Gizlice, STK’ların proje hazırlamaları ve başvurularla ilgili açıklama yaptı.

İl Müdürü Gizlice, proje başvurusu ile ilgili yaptığı açıklamada; 
“İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, kapasitelerinin geliştirilmesi kamu ile olan ilişkilerinin artırılması ve karar alma mekanizmalarına aktif katılımın sağlanması gibi çeşitli amaçlarla derneklerin faaliyetlerini desteklemektedir. Bu kapsamda Başkanlık, her yıl bütçe imkânları doğrultusunda derneklerce hazırlanan projelere yardım etmektedir.

Proje yardım başvurusuna; 
5253 sayılı Dernekler Kanunun kapsamına giren ve tüzel kişiliği bulunan dernekler ile derneklerin oluşturduğu federasyon ve konfederasyonlar başvuru yapabilir.

İlk genel kurulunu yapmayan ve organlarını oluşturamayan dernekler ile bu derneklerin şube ve temsilcilikleri yardım başvurusunda bulunamaz. Proje başvurusu ve uygulamasında şube ve temsilcilikler genel merkezlerinden bağımsız hareket edemezler.

Başvuru sahibi en fazla 1(bir) projeyi gerçekleştirmek üzere başvuruda bulunabilir. Her dernek PRODES’e giriş şifresi ile sadece bir proje girişi yapabilmektedir. Birden fazla başvurular dikkate alınmaz. Her dernek bir yıl içerisinde sadece bir kere proje yardımı alabilir. 
 
İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığından proje desteği almış olup, projesini tamamlayamamış derneklerin müracaatı kabul edilmeyecektir. 

Proje konularının aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir.

a) Kamu yararına ilişkin olması,

b) Derneğin tüzüğündeki amacı ve çalışma konuları ile örtüşmesi, 

c) Öncelikle toplumun ihtiyaç ve sorunlarına çözüm sağlaması,

ç) Toplumsal gelişmeye katkıda bulunulmasına yönelik olması,

2019 yılı proje  yardımları için desteklenecek konular; İnsan hakları, demokrasi ve aktif vatandaşlık bilincinin arttırılması, Karar alma mekanizmalarına katılım, kamu-sivil toplum işbirliği, sivil toplum kuruluşlarının kapasitesinin arttırılması,
 
Kadın hakları, aile yapısının korunması, aile içi şiddetin önlenmesi, Toplumda huzur ve barışı temin etmek üzere farklı toplum kesimleri arasında uzlaşma sağlanması, işbirliği ve etkileşimin arttırılması, Toplumun öncelikli ihtiyaç ve sorunlarına çözüm sağlayabilecek ve toplumsal gelişmeye katkıda bulunabilecek projelerin desteklenmesi, İstihdamın arttırılması, Tarih, medeniyet, kültür değerlerinin korunması, geliştirilmesi ve ihyası, Eğitim, kültür, sağlık, spor konularındaki projelerin desteklenmesi, Uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadele, Şehit yakınları ve gaziler ile terör olaylarına maruz kalmış vatandaşların desteklenmesi, Çocuklar, gençler, kadınlar, engelliler, maddi durumu iyi olmayan ve sosyal risk altındaki grupların desteklenmesi ve Göç ve uyum    Proje başvuruları 29 Ocak 2019 tarihi itibariyle başlamış olup, www.dernekler.gov.tr adresinde yer alan Proje Destek Sistemi (PRODES) üzerinden elektronik olarak yapılacaktır.
 
Proje yardımları bütçede bu konu ile ilgili konulan ödenek ile sınırlıdır. Bakanlık, bütçesinden öngördüğü kaynağı kısmen ya da tamamen kullandırmama hakkını saklı tutar.        
 
İlan edilen konuların kapsamına girmeyen projeler değerlendirmeye alınmaz.

Ayrıntılı bilgi almak için İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğünün 826 11 07 iletişim numarasından ve www.dernekler.gov.tr adresinde yayınlanan ''Proje Başvuru Rehberi'' nden bilgi edinilebilir.”dedi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar