20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2498.1

STK’LAR Demokrasinin Olmazsa Olmazıdır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
STK’LAR Demokrasinin Olmazsa Olmazıdır
Abone ol
Ak Parti Osmaniye Milletvekili ve 1 Kasım Seçimlerinde yine Osmaniye’den Milletvekili Adayı olan Mücahit Durmuşoğlu ve beraberindeki partililerle “Dünya Astsubaylar Günü” çerçevesinde Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) ı ziyaret etti.
Ak Parti Osmaniye Milletvekili ve 1 Kasım Seçimlerinde yine Osmaniye’den Milletvekili Adayı olan Mücahit Durmuşoğlu ve beraberindeki partililerle “Dünya Astsubaylar Günü” çerçevesinde Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) ı ziyaret etti. 

Temad Başkanı Şenel Yıldız’ın ev sahipliği yaptığı ziyarette Temad yönetimi ve üyelerde hazır bulundular.



Astsubayların sorunları ve yaklaşan 1 Kasım seçimleri üzerine geçen sohbet oldukça samimi bir ortamda gerçekleşti. Karşılıklı soru cevap şeklinde devam eden ziyarette Temad Osmaniye Şube Başkanı Şenel Yıldız Astsubayların emekli olduktan sonra oldukça sıkıntı çektiğini belirterek “ Bu ziyareti biz çok önemsiyoruz. Özellikle iktidar partisinin bir Milletvekilinin 97 şubesi olan bir derneğin Osmaniye Şubesini ziyareti bizi ziyadesi ile mutlu etti.

Çok sıkıntılarımız var. Mecliste bekleyen yasa tekliflerimiz var. Özellikle intibak ve ekonomik şartlarda subaylara göre çok mağdur durumda bırakılıyoruz. Bu sorunlarının çözümü için sizden destek sözü bekliyoruz” dedi.

Ak Parti Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu’da ziyaretten ve sıcak karşılamadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “30 yıl kamu görevi yaptım. Bu süre zarfında Meclis çalışmalrımızda Astsubayların sorunlarına vakıf oldum. Elbette çözüm noktasında elimizden geleni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Sözlerine “Temad’ı bugün ziyaret etmemize vesile olan 17 Ekim Astsubayların gününü kutlarım. Astsubay ve Uzman çavuşların TSK‘ nın bel kemiği olduğunu ve başta özlük hakları olmak üzere bir çok sorunların bulunduğunu biliyoruz. Ak Parti olarak 13 yıllık iktidarımızda Astsubayların derece ve kademeleri başta olmak üzere birçok kanuni düzenlemeler yaptık. 1 Kasım dan sonra da Ak parti olarak bu çalışmalara devam edeceğiz.” İfadeleri ile sürdürdü.

Sivil toplum örgütlerinin durumuna da değinen Durmuşoğlu “Demokrasinin ayrılmaz parçalarından bir tanesi de sivil toplum kuruluşlarıdır. Bu kuruluşların başında gelen ve yılın sivil toplum örgütü ödülünü alan TEMAD ‘da bulunmaktan mutluyum. Ak parti olarak sivil toplum kuruluşlarıyla el ele vererek mevcut sorunlara çözüm üretmek öncelikli görevimizdir. Ben mevcut Osmaniye Milletvekillerinden biri olarak bugün çiftçilerimizle, STK’larla, işçilerle, memurlarla, üretici ve tüketicilerle çözüm üretme noktasında neredeyse her gün beraberiz. Gittiğimiz her yerde sorunları dinliyoruz ve sorunların çözüm noktasında yasama faaliyetlerinde değerlendirmek üzere notlarımızı alıyoruz.”  Diyerek sivil toplum örgütlerine ayrı bir önem verdiklerini belirtti.

Yaklaşan 1 Kasım seçimlerine de değinen Durmuşoğlu “Ülkemizde kısa bir süre önce 7 Haziran seçimleri yapıldı. Ancak bu seçimler sonucu hiçbir parti tek başına iktidara gelemedi. Demokrasinin gereği olarak koalisyonla kurulamayınca tekrar seçim kararı alındı. Ve 1 Kasımda yeniden seçime gidiyoruz. Anayasa da belirttiğimiz hükümler çerçevesinde Sayın Cumhurbaşkanımız tekrar seçime gidilmesi hususunda bir karar verdi. Bu coğrafyada sadece Türkiye’nin değil bütün dünyanın gözü 1 Kasımda yapılacak olan genel seçimlerin üzerindedir. O yüzden 1 Kasım sadece Türkiye’nin değil Müslüman coğrafyasında herkesin yakından takip ettiği çok önemli bir seçimdir. Ya Türkiye’ye istikrar yeniden gelecek ya da yine bir belirsizlik olacak. Ama ben inanıyorum ki Türkiye de herkes istikrardan çok şey kazandı ve halkımız yeniden istikrar diyecek. Çok büyük projelere başladık. Bu projelerin hayata geçirilmesi, istikrarlı bir iktidara bağlı. Bizim tek hedefimiz hem Osmaniye’mizin kalkınması hem de partimizin koymuş olduğu hedefi 2023 de kalkınmayı sağlamasıdır.” Sözleri ile toplantıya katılan emekli Astsubaylara istikrar vurgusu yaptı.

Durmuşoğlu sözlerine şöyle devam etti “ İnsanların siyasi görüşleri faklı olabilir. O yüzden gelin iktidara en yakın partinin etrafında toplanalım. Bu partide Ak Partidir. Ülke zarar görürse A partisi ya da B partisi değil hepimiz zarar görürüz. Çünkü hepimiz aynı gemideyiz. Başka Türkiye yok. İşte bu yüzden öncelikle siz değerli Astsubaylardan ve halkımızdan 1 Kasım seçimlerinde tam destek bekliyoruz. Bu vesile ile de tekrar 17 Ekim Dünya Astsubaylar gününüzü kutlarım.” Diyerek kendisi ve partisi için emekli Astsubaylardan destek isteyerek binadan ayrıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar