19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6013
EURO34.7672
ALTIN2496.7

Spor ve Diyet ile 2 Yılda 100 Kilo Verdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Spor ve Diyet ile 2 Yılda 100 Kilo Verdi
Abone ol
Osmaniye'de, iki yıl önce 192 kilo olan 24 yaşındaki Muhammed Delikişi, gördüğü tedavi ile 100 kilo vererek 92 kiloya düştü.
Osmaniye'de, iki yıl önce 192 kilo olan 24 yaşındaki Muhammed Delikişi, gördüğü tedavi ile 100 kilo vererek 92 kiloya düştü. 

Nişanlı olan ve evlilik hazırlığı yapan Delikişi,  "Yuva kurmak ve evlenirken nikah şahitliğimi Diyetisyenimin yapmasını istiyorum" dedi.

Şuanda özel bir mobilya mağazasında mobilya tasarımcılığı yapan Delikişi, babasının vefatından sonra bunalıma girerek dış dünyayla ilişkisini azaltıp, günlerini bir odanın içerisinde iki bilgisayar arasında geçirmeye başlayarak her geçen gün hızla kilo almaya başladı.

Aile hekimliği tarafından bildirimi yapılması üzerine Osmaniye Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri Muhammed Delikişi 02 Aralık 2011'de evinde ziyaret edildi. Hastanede yapılan kilo analizinde Delikişi'nin ilk kilosu 192 kilogram olarak tespit edildi. Diyet ve kilo kontrolleri Obezite, Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Birimi tarafından yapılan Delikişi'nin 8'inci ay sonunda tansiyon kontrolü sağlandı. Kendi isteğiyle yaptığı yürüyüş miktarını ve insanlarla olan iletişimini arttıran Muhammet Delikişi, 8'inci aydan sonra doktorundan izin alınarak ücretsiz destek veren bir spor merkezinin katkısıyla hocalar kontrolünde spora başladı.

Şu anda kullandığı tansiyon ve astım ilaçlarından kurtulan Delikişi, 24'üncü ay sonunda kilosu 92 kiloya indi.

Muhammed Delikişi'nin 2 yıllık süre içerisinde 100 kilo verdiğini belirten Halk Sağlığı Müdürü  Dr. Alper Latif Boz, "Hedefine ulaşmada en büyük desteğin kendisine sağlanacak masa başı bir iş olduğunu belirten danışanımız şu anda özel bir hazır mutfak firmasında mobilya tasarımcısı olarak görev yapmaktadır. İlk görüşmeye gidildiğinde gelecekle ilgili planın nedir? Sorusuna “ölümü bekliyorum” diye cevap veren gencimiz şu anda nişanlı ve 2015 yazında düğün yapacak.

Son görüşmede gelecekle ilgili planı sorulan Muhammed kardeşimizin verdiği cevap ise "Yuva kurmak ve evlenirken nikah şahitliğimi Diyetisyenimin yapması" şeklinde olmuştur. Bu başarısından ve diğer kilolu vatandaşlarımıza umut olmasından dolayı danışanımız Muhammed Delikişi'yi tebrik eder, kendisine sağlıklı bir ömür dilerim." dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar