28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3282
EURO35.0838
ALTIN2297.4

Sokak Köpeklerine Şefkat Eli

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sokak Köpeklerine Şefkat Eli
Abone ol
Osmaniye'de hayvansever eğitimci, yolda bulduğu yavru köpekleri sorumlusu olduğu müzenin bahçesindeki barınakta koruma altına alıyor.
Osmaniye'de hayvansever eğitimci, yolda bulduğu yavru köpekleri sorumlusu olduğu müzenin bahçesindeki barınakta koruma altına alıyor.


Kadirli ilçesinde yaşayan eğitimci İbrahim Boysal, her gün yolculuk yaptığı köy yolunda karşılaştığı sahipsiz köpek yavrularına sahip çıkıyor.


Görevi nedeniyle ilçe merkezinden Harkaçtığı köyüne günübirlik olarak giden Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı (KAVAK) şube başkanı Boysal, yol kenarına bırakılarak ölüme terk edilen köpek yavrularını Köy Eğitim ve Kültür Müzesi'ndeki barınakta koruma altına alıyor.


Boysal, yaptığı açıklamada, Harkaçtığı köyündeki müzenin sorumluluğu nedeniyle günlük olarak yolculuk yaptığı esnada yollardaki yavru köpeklere rastladığını ve onlara sahip çıktığını söyledi.

Aç ve susuz olan yavru köpeklerin sokaklarda başıboş gezmesinin kendisini üzdüğünü belirten Boysal, "Müzeye giderken yolculuğum esnasında sık sık yol kenarına bırakılan köpek yavrularına rastlıyorum. Aç ve susuz olarak sıcakta kalmalarına yüreğim dayanmıyor.


Yavru köpekleri aracıma alarak müzeye götürmeye başladım. Vakıf üyelerimiz, hayırseverler ve merhamet sahibi insanların desteğiyle yavrulara yemek veriyoruz. Günlük olarak yiyeceklerini karşılamaya çalışıyoruz" diye konuştu.


Her canlının yaşama hakkı olduğuna işaret eden Boysal, barınakta günden güne sayısı artan yavru köpeklerini büyüdüklerinde sahiplendireceklerini kaydetti.


Müzede bekçilik yapan Rukiye Boysal da yavru sokak köpeklere sahip çıktıkları için ilk başlarda komşuları tarafından yadırgandığını fakat onların da zamanla köpekleri için yiyecek getirmeye başladıklarını anlattı.


Boysal, müzeye gelen ziyaretçilerin köpek barınağını gördüklerinde şaşkınlık yaşadıklarını ifade etti.






Kadirli / Menderes Özat


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar