29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3744
EURO35.0772
ALTIN2325.3

Sokak hayvanları için, 3 boyutlu mektupla destek istediler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sokak hayvanları için, 3 boyutlu mektupla destek istediler
Abone ol
Osmaniye'de bir gurup öğrenci, sokak hayvanlarının yaşam kalitelerini iyileştirme taleplerini, 3 boyutlu mektup yaparak ifade etmeye çalıştılar.

Osmaniye'de bir gurup öğrenci, sokak hayvanlarının yaşam kalitelerini iyileştirme taleplerini, 3 boyutlu mektup yaparak ifade etmeye çalıştılar.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Osmaniye İl Temsilciliği öncülüğünde, Dedekorkut İlkokulu öğrencileri tarafından, "Bir kap su, bir kap mama" kampanyası kapsamında, 3 boyutlu mektuplar hazırlandı.

Öğrenciler, içeriğini doldurdukları bu mektupları, öğretmenleri ile birlikte ziyaret etikleri il protokol üyelerine ve şehrin dinamik isimlerine dağıtıp, sıcakların başlamasıyla birlikte yaşamları olumsuz etkilenen sokak hayvanlarının hatırlanması ve sokak canlarına karşı farkındalığın artması için destek istediler. 



'AMACIMIZ FARKINDALIK OLUŞTURMAK'

50 öğrencinin el becerilerini sokak hayvanları yararına kullandığını söyleyen okul Müdürü Tahsin Şentut, "Bugün çocuklarımız burada mektup yazıyorlar devlet büyüklerimize. Ama farklı bir teknik olan üç boyutlu bir çalışma ile yapmaktalar. Buradaki amacımız bir farkındalık yaratmak, sokak hayvanlarının yaşam kalitelerine büyük bir katkı sağlamaktır. Çukurova bölgemiz, yaz mevsiminde diğer şehirlere göre gerçekten daha sıcak ve ölümcül olabiliyor. Bu bağlamda da sokak hayvanlarının yaşam kaliteleri de aşırı derece düşmektedir. Bizde diyoruz ki, sokak hayvanlarımızdan kedi, köpek, kuş olur hiç fark etmez, kapı önüne pencereye, birer kap su bırakılırsa çok iyi olacak diyoruz. Son zamanlarda sokak hayvanlarına yönelik şiddet artmaya başladı. Bizde buna bir tepki koymak ve farkındalık oluşturmak adına öğrencilerimizle birlikte böyle bir çalışma yaptık." dedi.  

HAYTAP Osmaniye İl Temsilcisi Veteriner Hekim Ali Laçinbala ise şöyle dedi: "13. yüzyılın başlarında ilk keşfedilen ve Fransa da dini betimlemeler şekliyle kullanılan, hareketli kağıt iluzyonları  günümüzde pek bilinmemektedir. Çocuklarımız bu yapmış olduğumuz çalışmayı da hayretle karşıladılar. Hem onlara bir el becerisi kazandırmak, hem de sokak hayvanlarına bir katkımız olsun istedik." diye konuştu. 

İşadamı Kadir Karayiğit ise doğa ve çevreyle barışık birisi olduğunu belirterek, susuz kalmış bir sokak köpeğinin pis bir göletten su ihtiyacını karşılamasının kendisini çok etkilediğini belirterek, "11 Ayın sultanı Ramazan ayında bizlere emanet edilen bu canlılar için ne yaparım diye düşünürken HAYTAP’tan yardım istedim. Değişik birkaç fikir arasından bu mektup olayının hem çocuklarımızın eğitimlerinde hem de bu kampanyanın sesinin duyurulmasında güzel bir çalışma olacağına karar verdik ve bu projeyi başlatıp, bende destek oldum." dedi

Öğrencilerin kendi el yazıları ile kaleme aldıkları ve içeriğinde,"Mübarek Ramazan ayına girdiğimiz şu günlerde hava sıcaklığının artması sokak canlarının yaşam kalitelerini zorlaştırmaktadır.Bir kap su , bir kap mama kampanyasını kurumunuzda ve şehrimizde hatırlatırsanız müteşekkir olacağım." yazılı mektuplar il protokolü üyelerine teslim edildi. Kamu kurum ve kuruluş idarecileri ise kampanyayı sahipleneceklerini belirtip, gerekli yazılı talimatları en kısa zamanda hazırlayacaklarını ifade ettiler. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar