29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3275
EURO35.091
ALTIN2311.0

Soğuk Havalarda Su Sayaçlarına Dikkat

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Soğuk Havalarda Su Sayaçlarına Dikkat
Abone ol
Osmaniye Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, vatandaşları hava sıcaklıklarındaki ani düşüşler karşısında sayaçların koruma altına alınması konusunda uyardı.
Osmaniye Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, vatandaşları hava sıcaklıklarındaki ani düşüşler karşısında sayaçların koruma altına alınması konusunda uyardı.

Gerekli tedbirlerin alınmaması durumunda soğuğa karşı hassas olan su sayaçlarının kolayca patlayacağını, gövdesi patlayan su sayacının tamir imkânının olmayıp hurdaya ayrılacağını, bununda hem vatandaşlar hem de ülke ekonomisi için ciddi maddi kayıplara neden olacağı hatırlatıldı.

SAYAÇLARIN DONMAMASI İÇİN NE YAPILMALI?
Konu ile ilgili bilgi aktaran Osmaniye Belediyesi Su Sayaç Ayar İstasyon Amiri Hüseyin Danış, su sayaçlarının donma ve patlama riskine karşı abonelerimizin önlem alması gerektiğini dile getirdi. Danış, alınacak önlemlerle ilgili yapılması gerekenleri şu şekilde ifade etti:  “Bunun için öncelikle açık alanlarda bulunan sayaçların kalın yün kumaş, sünger ya da telis çuval parçaları ile sayaçları sıkıca sararak muhafaza altına alınması gerek. Ayrıca, sayacın bulunduğu yerde muhafaza sandığı var ise muhafaza sandıklarını talaş ile doldurulması gerekir. Muhafaza sandığı içerisinde gübre vs. konulmaması gerekir, çünkü oksit yapıcı nemli malzemeler tesisatın ömrünü kısaltacaktır.

AŞIRI SOĞUKLARDA MUSLUKLARIMIZI ÇOK AZ AÇIK BIRAKALIM
Su Sayaç Ayar İstasyon Amiri Hüseyin Danış, soğukların şiddetli olduğu zamanlarda vatandaşların musluklarını çok az bir şekilde açık bırakarak sayaçta veya tesisatta durgun su bırakmamaları gerektiğini de dile getirdi.

DONAN SAYAÇLARA NE YAPILMALI?
Donan sayaca ve tesisata hiçbir şekilde ateş tutulmamalı ve sıcak su dökülmemesi gerektiğini söyleyen Danış, sayaç bağlantıları ile vanalardan su sızıyorsa vatandaşların abone numaralarını bildirmek suretiyle Osmaniye Belediyesi’nin 0 328 4400080 nolu telefona bildirmelerini yada Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü Sayaç Amirliğine müracaat etmeleri gerektiğini ifade etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar