19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6003
EURO34.8242
ALTIN2496.6

Âşıklar Bayramı hazırlıklarını tamamladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Âşıklar Bayramı hazırlıklarını tamamladı
Abone ol
Osmaniye Folklor Araştırma Derneği (OFAD) tarafından her yıl Uluslararası olarak düzenlenen Çukurova Âşıklar Bayramı'nın hazırlıklarını tamamladı.

OFAD Başkanı Abdullah Gizlice, Kültür ve Turizm Bakanlığının maddi katkıları ile Osmaniye Belediyesi ile birlikte ortaklaşa 20'ncisi düzenlenecek olan Uluslar Arası Çukurova Âşıklar Bayramı’nın bu yıl 14-15 Ekim tarihleri arasında yapılacağını söyledi.

Başkan Gizlice, "Âşıklar bayramını yapış amacımızın Türk kültürünün kadim geleneklerinden olan Âşıklık geleneğinin doğru bir şekilde gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini, dernek olarak ta gayretimizin bu yönde olmasını belirtmek isterim. Âşıklık geleneği Türk milletine has ve Türk tarihi kadar eski bir gelenektir.

Baksı-Kam-Ozan-Âşık adları ile günümüze kadar gelmiştir. Osmaniye ve Çukurova Türk dünyasında Âşıklık geleneğinin  yaşadığı en önemli coğrafi bölgelerin başında gelmektedir. OFAD olarak 1997 yılından bu güne 20 yıldır Çukurova Âşıklar bayramını aralıksız düzenlemekteyiz. Çukurova Âşıklar Bayramı Türkiye’de bir çok etkinliğe örnek teşkil etmiştir. Programı yapmamızda başta Kültür ve Turizm Bakanlığımızın Araştırma Eğitim Genel Müdürlüğüne, Osmaniye Belediyesine ve Kadirli Belediyemize teşekkür ederim." dedi.

20. Çukurova Âşıklar Bayramı Programının bu yıl 14 Ekim Cuma Günü saat 19.00'da Kadirli Belediyesi ile ortaklaşa Kadirli ilçesi Azaplı Köyünde Dadaloğlu buluşması ile başlayacağını söyleyen Gizlice, 15 Ekim 2016 Cumartesi günü saat 19.00'da Cebeli Bereket Kültür merkezinde Karacaoğlan Milli Birlik ve Diriliş Buluşması ile devam edeceğini, şehitler için Kuran-ı Kerim okunması ile başlayacak programın, Milli Birlik konulu Atışma Diriliş konulu Atışma ve taşlama programı ve türküler programı ile devam edeceğini ifade etti.

Abdullah Gizlice, "Her yıl kültürümüze hizmet edenler adına verilen “Yüksel Özden Halk Kültürümüze hizmet ödülleri"nin bu sene Yüksel Özden Anısına   Araştırma ödülü Araştırmacı yazar Ali Kocaman’a- Yüksel Özden anısına Dadaloğlu ödülünün Araştırmacı Duran İsaoğlu’na, Yüksel Özden anısına Âşık İmami ödülünün Araştırmacı İrfan Can’a- Yüksel Özden anısına Karacaoğlan ödülü’nün Mehmet Akyiğit’e – Yüksel Özden anısına Abdulvahap Kocaman ödülünün Muzaffer Yüksel Kaya’ya verileceği ödül töreninin Dadaloğlu buluşmasında yapılacağını belirtti. OFAD Başkanı Abdullah Gizlice tüm Osmaniyelileri 15 Ekim 2016 Cumartesi akşamı Cebelibereket Kültür merkezine davet etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar