16 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.4912
EURO34.5513
ALTIN2491.2

Sigara ve tütünden ölümler yılda 5 milyon

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sigara ve tütünden ölümler yılda 5 milyon
Abone ol
Osmaniye Sağlık İl Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, yılda yaklaşık 5 milyon kişinin sigara ve tütün kullanımına bağlı hastalıklar sebebiyle yaşamını kaybettiğinin tahmin edildiğini söyledi.

OsmaniyeSağlık İl MüdürüDr. Hasan Öznavruz, yılda yaklaşık 5 milyon kişinin sigara ve tütün kullanımına bağlı hastalıklar sebebiyle yaşamını kaybettiğinin tahmin edildiğini söyledi.

Öznavruz, "9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü" dolayısıyla yaptığı açıklamada, sigara kullanımının, halk sağlığını tehdit eden, mutlaka önlenmesi gereken bir sorun olduğunu belirtti.

Osmaniye İl Sağlık Müdürü Dr. Öznavruz yaptığı yazılı açıklamada; “Sigara kullanımı, halk sağlığını tehdit eden mutlaka mücadele edilerek önlenmesi gereken bir sorundur. Aktif ve pasif sigara içiciliğinin ölümlere, hastalıklara ve psikolojik sorunlara neden olarak kişi ve toplum sağlığını tehdit etmektedir.

Sigara ve tütün kullanımı önlenebilir ölüm nedenlerinin başında gelmektedir. Her yıl yaklaşık 5 milyon kişinin sigara ve tütün kullanımına bağlı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiği tahmin edilmektedir. Ayrıca sigara önemli bir halk sağlığı sorunu olarak çeşitli fiziksel, sosyal ve ekonomik olumsuz sonuçlara yol açan ciddi bir bağımlılıktır. Kanser, akciğer hastalıkları, kalp ve damar hastalıkları gibi bir çok hastalığa yol açmaktadır. Sigara kullanımı sadece bireye değil, sigara dumanını soluyan diğer kişilere de ciddi zararlar vermekte, sigara ve diğer tütün ürünlerinin dumanına maruz kalan kişilerde de aynı hastalıklar görülmektedir. 

Sigara içen bireylerin 9 Şubat 2018 tarihini '' TÜTÜN DUMANSIZ VE SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN YENİ BİR BAŞLANGIÇ '' olarak kabul etmeleri, başta ülkemiz ve İlimizdeki vatandaşlarımızı ve gelecek nesilleri tütün ürünlerinin zararlarından korumak ve herkesin en temel haklarından biri olan temiz hava soluyabilmesini sağlamak için çok anlamlıdır. 

Sigarayla mücadele kapsamında sigara içip, bırakmak isteyen kişilere, ALO 171 Sigara Bırakma Danışma hattı ile hizmet verilmekte ve sigara bırakma poliklinikleri sigarayı bırakmak isteyen kişilere hizmet sunmaktadır.

Bu vesile ile 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Gününü başlangıç kabul ederek sağlıklı bir yaşam sürmeniz ve yeni bir başlangıç için sigara içen tüm vatandaşlarımızı ALO 171 Sigara Bırakma Danışma hattını aramaya, İlimizde Osmaniye Devlet Hastanesi, Kadirli Devlet Hastanesi ve Düziçi Devlet Hastanesinde hizmet veren Sigara Bırakma Polikliniklerine  davet ediyoruz.”dedi. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar