29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3695
EURO34.9725
ALTIN2325.3

Sevmez; “Sanal Sigorta Dolandırıcılarına Dikkat!”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sevmez; “Sanal Sigorta Dolandırıcılarına Dikkat!”
Abone ol
Osmaniye Sigorta Acenteleri Derneği (OSAD) Başkanı ve TÜSAF(Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu) Genel Sekreter Yardımcısı Metin Sevmez, 23-31 Mayıs Sigorta Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Osmaniye Sigorta Acenteleri Derneği (OSAD) Başkanı  ve TÜSAF(Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu)  Genel Sekreter Yardımcısı  Metin Sevmez, 23-31 Mayıs Sigorta Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında, Şehitlere saygıdan dolayı bu yıl kutlama programı yapılmayacağını belirten Sevmez, vatandaşları sanal sigorta dolandırıcılarına karşı da uyardı.

Toplumda sigorta bilincinin yayılması ve geleceğin bugünden yapılandırılması için sigortanın hayati önem taşıdığını belirten Sevmez, dolandırıcılara karşı en güvenilir yolun poliçelerin acente kanalıyla yaptırılması olduğunu söyledi.

Son günlerde gittikçe artan oranda sanal dolandırıcılık olaylarına tanık olunduğuna dikkat çeken Osmaniye Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Metin Sevmez, "Hayatımızın her anına davetsizce giren telefon çağrıları, mailler, mesajlar satın alma isteğini körükleyen bilinçsiz bir tüketim alışkanlığı yaratıyor. Bu durumu fırsata çevirmeye çalışan bir meslek türedi.

Kullandığınız ürün karşılığı sözde kazandığınız avantajları hak etmek üzere geri dönmeniz gereken bir numara veriyorlar ya da telefonla kimlik ve kart bilgilerinize ulaşıp dolandırıyorlar. Üzülerek, sigorta sektörünün de bu dolandırıcılık şebekelerine malzeme olduğunu görüyoruz. Son günlerde hızla artan ve içeriğinde “…53368566.. numaranıza poliçenizden dolayı kazandığınız S-6 telefon ve 1000 TL hediye çekini 3 gün içinde almazsanız iade olacaktır. İletişim  02129252…” benzeri mesajlar gönderiliyor.

Tüketici böyle bir hediyeye sahip olma mutluluğuyla verilen numarayı aradığında bütün bilgileri alınarak dolandırılıyor. Evde telefonunun gelmesini beklerken borçlu olduğuna dair belgeler geliyor postadan. Böyle bir dolandırıcılığın farkında olmanın en güvenilir yolu, poliçelerinizi acente kanalıyla yaptırmanızdır. İnternet üzerinden satın alınan poliçelerde hem kişisel bilgilerin istenmeyen kişilerin eline geçebilme ihtimali hem de böyle bir mesaj geldiğinde, kaynağını tanımadığınız poliçe tedarikçisiyle karıştırma ihtimaliniz vardır.

Oysa tanıdığınız acente üzerinden poliçe satın aldığınızda böylesi durumlarda aklınızda şüphe olmaz, direk acentenizi arayarak doğruluğunu sorgulayabilirsiniz. Müşterimiz ve halkımızın sanal dolandırıcılık konusunda ve özellikle poliçe üzerinden yapılan dolandırıcılık işlemlerine karşı duyarlı olmalarını dilerim" dedi.

Osmaniye Sigorta Acenteleri  Derneği Başkanı Metin Sevmez, sigortacılık alanında faaliyet gösteren tüm sigortacıların , teknik personellerimizin ve Sigorta şirketlerindeki tüm çalışanların "Sigorta Haftası"nı kutladı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar