19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3431
EURO35.1996
ALTIN2246.8

Sel sularıyla gelen odunları topladılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sel sularıyla gelen odunları topladılar
Abone ol
Osmaniye'de sel sularıyla gelen odunlar, yakacak sıkıntısı çeken vatandaş için fırsata dönüştü.
Osmaniye'de sel sularıyla gelen odunlar, yakacak sıkıntısı çeken vatandaş için fırsata dönüştü.

Dün gece başlayan ve sabah saatlerine kadar devam eden sağanak yağış, su baskınlarına ve küçük çaplı sele neden oldu.

Karacalar, Dereobası Köyü ve Fakıuşağı Mahallesi kenarından geçen Karaçay Dere yatağı, yağış sonrası oluşan sel ile birlikte dağlardan inen tonlarca tomruk ve odun parçalarıyla doldu.

Daha önce çok sayıda vatandaşın boğularak can verdiği dere yatağına giren vatandaşlar, tehlikeye aldırmayarak, dağlardan gelen odun parçalarını , çocukları ve eşleriyle birlikte toplayarak araç ve el arabalarıyla evlerine taşıdılar.



'PARAYLA ODUN ANLAMTA ZORLANIYORUZ'


Akıntının olduğu dere yatağında odun toplamanın tehlikeli olduğunu, ancak bunu yapmak zorunda kaldıklarını kaydeden vatandaşlar, maddi olarak durumlarının iyi olmadığını, parayla odun almakta zorlandıklarını ve aşırı yağışlar sonrasında dağlardan inen odun ve tomruk parçalarıyla dolan Karaçay Deresi'ne çocuk ve eşleriyle gelerek bu odunları toplayıp kışlık odunlarını karşıladıklarını söylediler.

SU GÖLETİ VE REKREASYON ALANINDA İNCELEME

Osmaniye Valiliği İl Özel İdaresi tarafından bu yıl yeni yapılan Karacalar Sulama Göleti ve Karaçay Rekreasyon Alanında, Özel İdare ve Belediye yetkilileri tarafından bölgelerde hasar meydana gelip gelmediği konusunda inceleme yapıldı. Sel sularıyla gelen odun parçalarının, sulama havuzu etrafına çekilen tel örgülere küçük çaplı zarar verdiği ve başkada herhangi büyük bir sıkıntının olmadığı belirlendi.

VALİLİK SEL VE SU BASKINLARINA KARŞI UYARMIŞTI

Öte yandan Osmaniye Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklama ile vatandaşlar sel ve su baskınlarına karşı uyarılmıştı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Günlük Hava Tahmin raporunda, yağışların özellikle akşam saatlerinden sonra ve gece saatlerinde Hatay kıyı kesimleri Dörtyol, Erzin, Osmaniye il genelinde, Adana ve çevresinde ve Kahramanmaraş Andırın çevrelerinde yer yer kuvvetli olması tahmin edildiği, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yağış anında kuvveti rüzgar ve benzerlerine karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerektiği belirtilmişti. Hava sıcaklıklarının 1-3 derece azalacağı, bugünde bölge genelinin parçalı çok bulutlu, Adana'nın kuzey ve doğu kesimleri, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş ve Gaziantep'in batı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi tahmin edildiği belirtildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar