24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5472
EURO34.9267
ALTIN2430.0

Şehitlerin isimleri Kamu kurumlarına verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şehitlerin isimleri Kamu kurumlarına verildi
Abone ol

Osmaniye’de şehitlerin isimlerinin yaşatılması için isimleri 107 kamu kurum ve kuruluşuna verildi.

Vali Ömer Faruk Coşkun’un talimatı ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Müftülüğü tarafından yürütülen, “Aziz Şehitlerimizin İsimlerinin Yaşatılması” projesi kapsamında İl merkezi ve Toprakkale ilçesinde olmak üzere 47 kuruluşa aziz şehitlerimizin isimleri verildi. 

Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda düzenlenen programa Vali Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu ve İsmail Kaya, Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Vali Yardımcısı Metin Esen, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Hacı Ali Büber, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Altun, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri ve şehitlerimizin aileleri katıldı.

Programın başında, proje hakkında verilen bilgilerde; şehitlerimizin isimlerinin yaşatılması amacıyla başlatılan proje kapsamında, il genelinde şehitlerimizin isimlerinin cami, Kur’an kursu, sağlık kuruluşu ve okul olmak üzere toplamda 107 kuruluşa verildiği ifade edildi. Bugün düzenlenen programda İl merkezi ve Toprakkale ilçesi olmak üzere isimleri 47 kuruluşa verilen şehitlerimizin ailelerine Türk Bayrağı ve Kur’an-ı Kerim takdim edileceği, şehitlerimizin ilçelerde yaşayan aileleri için ise bulundukları ilçelerde düzenlenecek olan programla kendilerine Türk Bayrağı ve Kur’an-ı Kerim takdim edileceği kaydedildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programın devamında konuşan Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, projede emeği geçen herkese teşekkür ederek, ”Bizim milletimiz 34 ülkede ve 78 ayrı noktada şehitliği bulunan müstesna bir millettir. Bizim milletimiz, konu vatan ve millet olunca, konu kutsal bildiğimiz değerler olunca bir ve beraber olmasını bilen bir millettir. Şehit ve gazilerimiz için ne yapsak, ne söylesek azdır” diye konuştu. Sözlerinin sonunda, şehit ve gazilerimize layık birer vatan evladı olmanın boynumuzun borcu olduğunu vurgulayan Kaya, “Şehitlerimizi minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Programın devamında konuşan Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu ise “Vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan, Türk tarihine adını altın harflerle yazdıran şehit ve gazilerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara olan minnet ve şükranlarımızı ifade etmek, onların emanetlerine sahip çıkmak milli görevimizdir.” dedi. Mücahit Durmuşoğlu, sözlerinin devamında, şehitlerin haklarının hiçbir zaman ödenemeyeceğini vurgulayarak, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sıhhat ve afiyet diliyorum. Geride bıraktıkları ailelerine sabırlar diliyorum.” diye konuştu. 

Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Kadir Kara ise “Biz, topraklarımıza sahip çıkmak adına, bu toprakları gelecek nesillerimize emanet olarak bırakabilmek adına mücadele verirken gözünü kırpmadan şehit olabilecek kadar inanmış bir milletin evlatlarıyız. Tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Osmaniye ülke genelinde nüfus oranına bakıldığı zaman en çok şehit vermiş illerden biridir. Biz de şehitlerimizin anısına saygı duymak adına Şehitler Anıtını yaptık” dedi.
 
Son olarak konuşan Vali Ömer Faruk Coşkun ise “İlimizde 2016/29 Sayılı Başbakanlık Genelgesine dayanılarak hazırlanan Şehitlerimizin İsimlerinin Yaşatılması adına okul, sağlık ocakları ve cami gibi yerlere aziz şehitlerimizin isimlerinin verilmesi çalışması Osmaniye Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzce yapılmış olup; ilimizde; Milli Eğitim İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü ile ortak çalışma sonucu; Toplamda Osmaniye il genelinde 107, il merkezinde 47 kamu kurum ve kuruluşuna şehitlerimizin isimlerinin yaşatılması adına isimlendirme yapılmıştır.

Çanakkale Şehitleri şiirinde Merhum Mehmet Akif, şehitlerimiz için, “Bu taşındır diyerek Kâbe’yi diksem başına… Yine bir şey yapabildim diyemem hatırana” diyerek aslında şehitlerimizi çok güzel bir şekilde övmüş olmasına rağmen, yine de bir şey yapabilmiş olamamanın hüznünü yaşar. Peygamberlikten sonra gelen mertebelerin en yükseği olan, ülkemizin ve topraklarımızın tapuları ve bu cennet yurda mühürlerini kanlarıyla vurmuş olan şehitlerimizin isimlerini kurumlarımızda yaşatmak, bu toprakların bedelinin ödenmişliğini dosta düşmana göstermektir. Özellikle gençlerimiz; bu isimleri asla unutmamalı ve Abdürrahim Karakoç’un “Hakikat yolunda boyun eğmeden, gerekirse öleceksin, tamam mı? “dediği gibi gerektiğinde o isimler gibi vatan için her türlü fedakârlığı yapmaya hazır olmalıdırlar. Bu duygularla, bu gün her biri Peygamberimizin komşusu olan şehitlerimizi ve vefat eden  gazilerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Fetih Camii İmam Hatibi Mahmut Durmuş tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. Daha sonra isimleri kuruluşlara verilen şehitlerimizin özgeçmişlerinin yer aldığı sunum gösterildi.

Şehitlerimiz; Onur Deniz, Ali Erdinç, Ali Üzüm, Ahmet Şahin, Mustafa Sefa Kök, Mehmet Ünaldı, Mustafa Kuyluk, Sami Bozdoğan, Erdoğan Karateker, Veli Demiryürek, Bekir Evren, Tayfun Doğan, Hüseyin Cengiz, Sedat Yıldız, Bekir Evirgen, Mehmet Gaser, Hayrettin Mennan, Ali Alkan, Ahmet Yılmaz, Metin Kaya, Yakup Dönmez, Durmuş Tokay, Durmuş Turan Bülbül, Nazmi İnekçi, Avni Doğan, Mehmet Çevik, İsmet Bal, Mustafa Baytak, Mehmet Kaya, Ömer Kaplan, Mehmet Tutuş, Kemal Yılmaz, Veli Körz, Ali Renk,  Taner Kılınç, Kadir Kızar, Mehmet Tatlı, Bekir Atacan, Oğuzhan Yılmaz, Fatih Şeker, Özgüner Özgan, Mehmet Çeler, Mikail Altıntaş, Ahmet Tıraş, Mahmut Savı, Fatih Mehmet Ertuğrul, Ergün Çarpanalı’nın yakınları Vali Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu ve İsmail Kaya, Belediye Başkanı Kadir Kara ve protokol mensupları tarafından Türk Bayrağı ve Kur’an-ı Kerim verildi.

İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu’nun şehitlerimiz için okuduğu dua ile program sona erdi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar