19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3449
EURO35.2217
ALTIN2247.2

Şehitlerimizin İsmi Parklara Verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şehitlerimizin İsmi Parklara Verildi
Abone ol
Şehitler diyarı Osmaniye’de Belediye tarafından parklara şehit isimleri verilmeye devam ediyor. 

Şehitler diyarıOsmaniye’de Belediye tarafından parklara şehit isimleri verilmeye devam ediyor. 

Osmaniye Belediyesi, şehitlerin isimlerini sonsuza dek yaşatmak amacıyla çocuk parklarına şehit isimlerinin verilmesi çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Belediye BaşkanıKadir Kara başkanlığında Belediye Meclisinin AK Partili ve Milliyetçi Hareket Partili meclis üyelerinin oy birliği ile aldığı kararla Şehit Havacı Pilot Kurmay Binbaşı Salih Gunucu Ve Şehit Ulaştırma Uzman Çavuş Veli Demiryürek’in isimleri Sanayi Sitesi yanında bulunan parka verildi.



Anıt açılış töreni tüm şehitlerin anısına saygı duruşu, İstiklal Marşı ve akabinde okunan Kuran-ı Kerim ve dualarla devam etti.

Kahraman şehitlerin isimlerinin verildiği parklara gelen şehit aileleri duygulu anlar yaşadı. Şehitlerin isimlerinin yaşayacağı parkta ayrıca şehitlerin biyografisinin bulunduğu anıtlar yer alıyor.

Şehit aileleri, vatan uğruna canını feda etmiş evlatlarımız anısına yapılan ve isimlerini ömür boyu yaşatmak için yürütülen bu çalışmalardan dolayı Belediye Başkanımız Kadir Kara’ya ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bizler çok duygulandık ayrıca evlatlarımızın isimlerinin sürekli yaşayacağı içinde mutluyuz, gururluyuz.” İfadelerini kullandılar. 



BAŞKAN KARA: BİZLERİ AYAKTA TUTAN BİRLİK BERABERLİK DUYGUSUDUR

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara anıt açılış töreninde yaptığı konuşmasında; “Osmaniye olarak özellikle son yıllarda çok gencimizi şehit verdik. Şehit ailelerimizin yüreklerindeki acıyı paylaşabilmek adına elimizden geldiğince belediye olarak meclis üyelerimizle birlikte parklarımıza isimlerini vererek şehitlerimizin adını yaşatmaya çalışıyoruz. Şairin ‘Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı, Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı’ diye buyurduğu bu kutsal toprakların vatan olması kolay olmadı.

Aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu topraklar bize şehitlerimizin birer emanetidir. Bizlerde şehitlerimize sahip çıkmak, onları unutmamak ve unutturmamak adına isimlerini parklara veriyoruz. Bugün biz, yarın ise gelecek nesillerimiz bilsinler tanısınlar. Nerede nasıl bu vatan için şahadete eriştiklerini bilsinler diye onların biyografilerinin de yer aldığı abideler yaptırarak isimlerini yaşatıyoruz.



Bugün burada sanayi şehitler parkı olarak isimlendirdiğimiz Şehit Havacı Pilot Kurmay Binbaşı Salih Gunucu Ve Şehit Ulaştırma Uzman Çavuş Veli Demiryürek’in isimlerini verdik. İmanımızın gereği inanıyoruz ki inşallah onlar ailelerine şefaatçi olacaklardır. Şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine sabır, metanet vermesini niyaz ediyorum. Bizleri ayakta tutan birlik beraberlik duygusudur. Bu aziz millet, yüzyıllardır hainlere karşı sürdürdüğü kutlu mücadelesini yılmadan her zaman devam ettirecektir.” İfadelerini kullandı.        

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, günün anısına şehit ailelerine Türk Bayrağı ve Kuran-ı Kerim hediye etti. 

Açılış törenine Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şube Başkanı Durmuş Öksüz, Osmaniye Şehit Polis Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği Başkanı Mahmut Kaplan, Mahalle Muhtarları, şehit aileleri ve çok sayıda sanayi esnafı katıldı.  
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar