19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3405
EURO35.2123
ALTIN2247.2

Şehitler anısına Düldül'e tırmandılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şehitler anısına Düldül'e tırmandılar
Abone ol
Osmaniye'de bir gurup dağcılık ve doğa sporcusu, şehitler anısına Düziçi İlçesindeki Düldül Dağı'nın zirvesine tırmandılar.

Osmaniye'de bir gurup dağcılık ve doğa sporcusu, şehitler anısına Düziçi İlçesindeki Düldül Dağı'nın zirvesine tırmandılar.

Her yıl Osmaniye Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (ODAK) tarafından geleneksel olarak yapılan ve bu yıl 50 kişi ile başlanan tırmanış olumsuz hava koşulları nedeniyle 7 kişi ile devam edildi.

Geceyi 1800 rakımlı Başkonuş Yaylasında kamp yaparak geçiren ekipten 4 kişi yolda devam edip, 2400 rakımlı zirvede Türk Bayrağı açarak şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunup, istiklal marşı okundu. Ardından tüm şehitlerin ruhu için dua ettiler.

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Yönetim Kurulu Üyesi ve ODAK Başkanı Muhammet Doğan, zirve tırmanışını, 2'nci derece dağcılık antrenörü Yücel Erdoğan, TDF eğitimlerini tamamlamış sporcu Yunus Emre Omuş ve dağcılık sporcusu Burak Keskin ile tamamlandıkları belirterek, katılımcıların bir çoğunun olumsuz hava şartları nedeni ile geri dönmek zorunda kaldıklarını belirterek, "Arkadaşlarımız zirve yapamasalar da faaliyetimize katılıp, doğal zorluklara katlanarak şehitlerimize saygının en güzel örneğini göstermişlerdir. Bundan dolayı kendilerini kutluyor, teşekkür ediyorum." dedi.

Düldül Dağı zirve faaliyetinin olumsuz hava koşullarına rağmen 4 kişilik ekip ile başarılı ve sorunsuz bir şekilde tamamlandığını, faaliyette hiç bir olumsuzluğun yaşanmadığını kaydeden Başkan Doğan şöyle dedi: "Her yıl geleneksel olarak düzenlemiş olduğumuz Düldül Dağı zirve tırmanışını bu yıl Osmaniye'deki şehitlerimiz anısına yapmaya karar verdik. Bunun için 50 kişi ile başladığımız zirve tırmanışı Başkonuş Yaylasında kamp ile devam edecekti. Ancak çok şiddetli bir yağış vardı ve gurubun bir kısmı geri dönmek zorunda kaldı. Biz yağışa rağmen kalan arkadaşlarımızla beraber kamp yaptık ve şehitlerimiz için saygı nöbetinde bulunduk. Sabahın erken saatlerinde zirve tırmanışına başladık ve 2,5 saat süren tırmanıştan sonra 2400 metre yüksekliğindeki Düldül Dağı zirvesine ulaştık. Buradan şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar