24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5249
EURO34.8099
ALTIN2422.1

Şehit Yüzbaşı Ali Alkan'ın mezarını, terhis olan askerleri ziyaret etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şehit Yüzbaşı Ali Alkan'ın mezarını, terhis olan askerleri ziyaret etti
Abone ol
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki Ayvalık Jandarma Karakolu'na 21 Ağustos'ta PKK'lıların roketatar ve otomatik silahlarla düzenledikleri saldırıda Şehit olan Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ın silah arkadaşları, terhis olduktan bir gün sonra Osmaniye Garnizon Şehitliğinde bulunan komutanlarının mezarını ziyaret ettiler.
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki Ayvalık Jandarma Karakolu'na 21 Ağustos'ta PKK'lıların roketatar ve otomatik silahlarla düzenledikleri saldırıda Şehit olan Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ın silah arkadaşları, terhis olduktan bir gün sonra Osmaniye Garnizon Şehitliğinde bulunan komutanlarının mezarını ziyaret ettiler. 

OSMANİYE'NİN 227 ŞEHİDİ, 119 GAZİSİ VAR
25 Nisan günü teskerelerini alan 13 asker'den 9'u önce Şehit Yüzbaşı Ali Alkan'ın ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan'ı Ankara'da ziyaret ettikten sonra Osmaniye'ye geldiler. Üzerlerinde 'Ali Alkan'ın Askerleri' yazısı ve aynı yerde görevliyken Şehit Yüzbaşı Alkan'dan bir ay sonra şehit düşen Uzman Çavuş Ali Çakar'ın resminin ve adının bulunduğu tişörtleri giyen askerler, sabah saatlerinde Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'ne geldiler. Burada dernek başkanı Durmuş Öksüz, vefa örneği sergileyen askerlerle bir süre sohbet etti. 

Osmaniye'nin şuanda 227 şehidi, 119 gazi ve 4'te yaralı askerinin olduğunu belirten Öksüz, "Yapılan bu ziyaretten dolayı çok duygulandım ve çok anlamlı buluyorum. Allah sizlerden razı olsun" dedi. 

ANLAMLI VE DUYGULANDIRAN ZİYARET

Şırnak'tan terhis olduktan sonra askerlerin kendisini arayarak Şehit Yüzbaşı Ali Alkan'ın mezarını ziyaret etmek istediklerini söyleyen Başkan Öksüz, "Hepsi farklı farklı illerden. İlk önce Ankara'ya oradan da uçakla Adana'ya ardından Osmaniye'ye geldiler. Şehidimiz Ali Alkan'ın mezarını ziyaret edecekler, çok anlamlı ve duygulandıran bir ziyaret oldu kendilerine teşekkür ediyorum" dedi. 

ŞEHİT MEZARLARINA KARANFİL BIRAKTILAR

Dernek ziyaretinin ardından Şehit Yüzbaşı Ali Alkan'ın mezarına giden askerler, burada duygu dolu anlar yaşadılar. Diğer şehit mezarlarına da karanfil bırakan askerler, daha sonra komutanları Şehit Yüzbaşı Ali Alkan'ın mezarı başında Kur'an-ıkerim okuyup dua ettiler. Duygulanan bazı askerlerin ise gözyaşlarına hakim olamadı. Uzun süre Şehit Komutanlarının mezarı başından ayrılmayan askerler, daha sonra Şehit Babası Hasan Alkan'a üzerlerine giydikleri tişörtten vererek başsağlığı dileklerini ilettiler. Oğlunun silah arkadaşlarını görünce gözyaşı döken Baba Alkan, "Çocuğumun yanında askerlik yapan askerlerin bugün  buraya gelmesi beni duygulandırdı, gururlandırdı. Sağ olsunlar ayaklarına sağlık" dedi.

MEVZİDEN ÇIKARDIĞI 6 ASKERİN HAYATINI KURTARDI

Terhis olmuş askerlerden Fazlı Çatal yaptığı açıklamada, komutanlarına karşı vefa duygularını yerine getirmek için teskere aldıktan sonra ilk olarak mezarını ziyaret ettiklerini ifade etti. Çatışma anını anlatan Çatal, "Komutanımız uçaksavar mevzide bulunuyordu. Bizim bulunduğumuz mevzilere roketli saldırı başlayınca mevzisinden ayrılarak yanımıza geldi ve bizi mevziten tahliye etti. Biz ayrıldıktan sonra mevzi yakınlarına düşen bir roket mermisinin şarapnel parçasının isabet etmesi sonucu ağır yaralandı. Çatışma bittikten sonra helikopterle Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırılan komutanımızı şehit oldu. Mevziden çıkardığı 6 askerin hayatını kurtardı. Canımızı borçlu olduğumuz komutanımızı unutmamız mümkün değil. Komutanımızın timinde görevli 9 kişi terhis olur olmaz evimize gitmeden önce komutanımızın ağabeyi Jandarma Yarbay Mehmet Alkan'ı Ankara'da ziyaret ettik. Daha sonra buraya gelerek mezarını ziyaret ettik. Buradan her birimiz memleketlerine dağılacak" diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar