24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5755
EURO34.8874
ALTIN2435.8

Şehit yakını, gazi ve aileleri iftar yemeğinde buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şehit yakını, gazi ve aileleri iftar yemeğinde buluştu
Abone ol
Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, şehit yakını, gazi ve ailelerine iftar verdi.
Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, şehit yakını, gazi ve ailelerine iftar verdi.

İl Müdürü Abdullah Neşeli, Gala tesislerinde düzenlenen iftar öncesi, masaları tek tek gezerek iftar programına katılan şehit yakınları gazi ve gazi aileleri ile sohbet etti.

Açılış konuşması yapan Neşeli "Sadece belirli günlerde değil, her zaman yüreğimizin en derin ve nadide köşesinde yeri olan şehitlerimizin ruhaniyetinin; gazilerimizin cesaret ve kahramanlığının gönüllerimizde dalga dalga esmesi ümidiyle bir araya geldiğimiz iftar programına hoş geldiniz, şeref verdiniz.

Vatan, insanın halen üzerinde yaşadığı, geçmişin acı ve tatlı hatıraları ile avunduğu, istikbale ümitle baktığı bir mekândır. Atalarımız dünyanın en güzel ve bereketli topraklarını vatan olarak seçmişler ve bize emanet etmişlerdir. Bu cennet vatanı yüzlerce yıl ecdadımız canları ve kanları pahasına korumuşlar ve binlerce âbide dikerek üzerinde bir medeniyet kurmuşlardır. Bu vatanın, bu millete ait olduğunu camileri, türbeleri, çeşmeleri, sarayları, mezar taşları ile adeta tescil etmişlerdir. Ecdadımız bunları yaparken nice yiğit canlarını ve kanlarını feda etmiş. Vatan uğruna şarkılar bestelenmiş destanlar yazılmış, türküler yakılmıştır. Bu günde kahraman asker ve polislerimiz destan yazmaya devam etmektedir. Emanete kıyamete kadar sahip çıkılacaktır." dedi.

Konuşmasında, insanların çalışarak pek çok rütbe ve unvanlar elde edebileceğini, şehitlik ve gazilik rütbesinin ise hayat karşılığında elde edilmekte ve inanç sayesinde kazanılmakta olduğunu belirten Neşeli, rütbelerin en üstünün şehitlik ve gazilik olduğunu söyledi.

Müdür Neşeli, "Bu mübarek Ramazan vesilesiyle oluşturulan milli ve manevi iklimden aldığımız heyecan ve bereketle şunu ifade etmek isterim ki Kanun çerçevesince ve Sayın Valimizin emir ve talimatları doğrultusunca siz şehit yakınlarına, gazilere ve harp malullerine imkânlar ölçüsünde hizmet etmeye devam edeceğiz. Tüm şehitlerimize Cenab-ı Hak'tan rahmet, yakınlarına sabır ve metanet diliyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, tarihe altın harflerle adını yazdıran alperenlerimize ve tüm gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum."  şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından program Şehitler ve vefat eden Gazilerin ruhuna okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

İftar yemeği sonrasında tasavvuf müziği sanatçısı Muharrem Şanaral'ın ilahileri ve Meşale Gurubu ekibinin sema gösterileri ile program sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar