20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Şehit Savcı Kiraz, Osmaniye'de Dualarla Anıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şehit Savcı Kiraz, Osmaniye'de Dualarla Anıldı
Abone ol
Osmaniye Adliyesi'nde görev yapan hakim, savcı ve avukatlar, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesini yapılan basın açıklaması ile kınadı, ardından dua edildi.
Osmaniye Adliyesi'nde görev yapan hakim, savcı ve avukatlar, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesini yapılan basın açıklaması ile kınadı, ardından dua edildi.

İstanbul Çağlayan Adliyesinde dün şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz, 2006 ile 2011 yılları arasında görev yaptığı Osmaniye Adliyesi önünde mesai arkadaşları tarafından düzenlenen törenle anıldı.

Burada bir açıklama yapan Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehadeti ile sonuçlanan menfur saldırıyı kınayarak, "Bu tip terör saldırılarının akabinde tüm milletimizin ortak bir tavır sergilemesi ve bu uğurda kenetlenmesi bunun en güzel kanıtıdır." dedi.

Başsavcı Yılmaz, "Hakim ve Cumhuriyet Savcıları olarak adaletin tecellisi ve hak arayanların haklarının iadesi için 7 gün 24 saat mesai mefhumu olmadan çalışan ve gerektiğinde bu uğurda şehit olmaktan kaçınmayacak bir duruş sergileyen mesleğin mensuplarıyız.

Hukuku uygulamaya çalışan ve bu uğurda vefakar bir şekilde çalışan meslektaşlarımıza yönelik saldırıların artması bizleri endişelendirmektedir. Lâkin bu saldırılar bizleri yıldırmayacak ve adalet ülkümüzden hiçbir şekilde döndüremeyecektir. Hakim ve Savcılar yalnızca hak ve adaletin gerçekleşmesi için çaba sarf eden fedakar insanlardır.

Hakim ve Savcılara yönelik olarak gerçekleştirilen her saldırı aslında toplumun bütün kesimlerine ve insanlığa yönelmiş demektir. Bu tip terör saldırılarının akabinde tüm milletimizin ortak bir tavır sergilemesi ve bu uğurda kenetlenmesi bunun en güzel kanıtıdır.

Bu kutlu yolda şehit olan Cumhuriyet Savcımızın emanet ettiği adalet sancağı diğer meslektaşları tarafından azim ve kararlılıkla ebediyen taşınacaktır. Tüm Osmaniye Adli Teşkilatı adına bu vahim olayı şiddetle kınıyor ve Vatanı, Bayrağı, Milleti için şehit düşen Mehmet Selim Kiraz kardeşimize Yüce Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm yargı camiamıza sabırlar diliyoruz. Şehit Cumhuriyet Savcımızın mekanı cennet, ruhu şad olsun." diye konuştu.

Cübbelerini giyen Savcılar, hakimler, avukatlar ile adliye çalışanları Şehit Savcı Kiraz'ın ruhu için Fatiha okumasının ardından tören sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar