26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5614
EURO34.9547
ALTIN2439.7

Şehit çocuklarına tablet ve dizüstü bilgisayar dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şehit çocuklarına tablet ve dizüstü bilgisayar dağıtıldı
Abone ol
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen ve finansmanı Halk Bankasının yaptığı “Yalnız Değilsiniz, Türkiye’nin En Büyük Ailesi” Projesi kapsamında şehit çocuklarına tablet ve dizüstü bilgisayar dağıtıldı.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın  himayesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen ve finansmanı Halk Bankasının yaptığı “Yalnız Değilsiniz, Türkiye’nin En Büyük Ailesi” Projesi kapsamında şehit çocuklarına tablet ve dizüstü bilgisayar dağıtıldı.

Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda düzenlenen programa; Vali Kerem Al, Osmaniye Milletvekilleri Dr. Suat Önal ve Doç. Dr. Ruhi Ersoy, Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürleri, şehit aileleri, gaziler ve aileleri yakınları katıldı.
 
Törenin açılış konuşmasını Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli yaptı. İl Müdürü Neşeli ilimizin 222 şehidi ve 111 gazisi olduğunu ifade ederek, “Vatan uğruna, devletin bölünmezliği ve bekası uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum” diye konuştu. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak şehitlerin yakınları için yapılan çalışmalardan da söz eden İl Müdürü Neşeli, “Yalnız Değilsiniz, Türkiye’nin En Büyük Ailesi Projesi” kapsamında ülkemiz genelinde 2000 tablet ve bilgisayar dağıtılacaktır. İlimizde ise 21 şehit çocuğumuzdan 17–22 yaş arasındaki 5 çocuğumuza dizüstü bilgisayar, 17 yaş altındaki 16 çocuğumuza da tablet verilecektir” diye konuştu.

Törende konuşan Halk Bankası Osmaniye Şubesi Müdürü Mustafa Güneş Ulaş ise Halk Bankasının finansmanında yürütülen proje kapsamında şehitlerimizin çocuklarına dağıtılacak olan tabletlerin ve dizüstü bilgisayarların, onların eğitimine katkıda bulunmasını temenni etti.
 
Osmaniye Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy ise tüm şehitlerimizi rahmetle anarak ve gazilerimize şükranlarını sunarak başladığı konuşmasında “Böyle bir organizasyonu düşünerek yola çıkan kurum ve kuruluşlara, himaye edenlere ve bu organizasyona ev sahipliği yapan Sayın Valimize içten teşekkürlerimi sunuyorum ” diye konuştu.
 
Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal ise yaptığı konuşmada, “Bağımsızlığımızın sembolü olan ay yıldızlı bayrağımızın semalarımızdan eksik olmaması için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Şehit ve gazilerimizin yakınlarına sahip çıkan, projede emeği geçen tüm devlet büyüklerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.
 
Konuşmaların ardından şehitlerimizin çocuklarına tablet ve dizüstü bilgisayarları dağıtıldı. Şehit Piy. Uzm. Çavuş Mehmet Kaya’nın kızı Betül Kaya’nın tableti ve oğlu Kadir Kaya’nın dizüstü bilgisayarı Vali Kerem Al tarafından çocukların anneleri Sevgi Kaya’ya verildi. Vali Kerem Al, “Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Şehitlerimizi her zaman minnet ve şükranla anacağız. Bu projede emeği ve katkısı olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Temenni ediyorum ki dağıtılan tablet ve dizüstü bilgisayarlar çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunur” diye konuştu.
 
Törenin devamında Şehit Jandarma Uzman Çavuş Abdullah Açıcı’nın oğlu Mustafa Oğulcan Açıcı dizüstü bilgisayarı ve Şehit Piy. Uzm. Çavuş Mehmet Kaya’nın kızı Zeynep Kaya’ya tableti Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal tarafından; Şehit Uzman Çavuş Mustafa Çiğiloğlu’nun kızı İrem Çiğiloğlu’na dizüstü bilgisayarı ve Şehit Piyade Uzman Çavuş Hasan Erzi’nin oğlu Muhammed Hasan Erzi’ye tableti Osmaniye Milletvekili Doç. Dr Ruhi Ersoy tarafından; Şehit Uzman Çavuş Mustafa Çiğiloğlu’nun kızı Sinem Çiğiloğlu’na dizüstü bilgisayarı ve Şehit Piyade Er Serkan Başdere’nin oğlu Erdal Serkan Başdere’ye tableti Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan tarafından; Şehit Jandarma Uzman Çavuş Abdullah Açıcı’nın kızı Eşyan Açıcı’ya ve oğlu Vedat Açıcı’ya tabletleri İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz tarafından; Şehit İstihkâm Astsubayı Fatih Aydoğan’ın kızları Kübra ve Ebra Sena Aydoğan’a tabletleri İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman tarafından; Şehit Jandarma Uzman Çavuş Hanifi Ataş’ın oğlu Cengizhan Ataş’a ve Şehit Uzman Çavuş İbrahim Kurt’un oğlu İbrahim Kurt’a tabletleri Halk Bankası Osmaniye Şubesi Müdürü Mustafa Güneş Ulaş tarafından; Şehit Uzman Çavuş İbrahim Kurt’un kızı Bengisu Kurt’a ve Şehit Uzman Çavuş Selçuk Can’ın kızı Buse Can’a tabletleri İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik tarafından; Şehit Uzman Çavuş Selçuk Can’ın oğlu Selçuk Can’a ve Şehit Uzman Çavuş Yasin Ak’ın kızı Sidelya Ak’a tabletleri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli tarafından verildi. Törene katılamayan 3 şehit çocuğuna da tablet ve dizüstü bilgisayarlarının gönderileceği belirtildi.
 
Törenin sonunda Vali Kerem al ve protokol mensupları şehit aileleri, gaziler ve aileleri ile günün anısına fotoğraf çektirdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar