19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.34
EURO35.1796
ALTIN2239.9

Şehit aileleri ve gazilere devlet övünç madalyası

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şehit aileleri ve gazilere devlet övünç madalyası
Abone ol
Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonundaki törende aileler duygusal anlar yaşadı.

Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonundaki törende aileler duygusal anlar yaşadı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen program da ValiÖmer Faruk Coşkun, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Cumhurbaşkanı adına aziz şehitlerin yakınlarına ve gazilere övünç madalyalarını verdi.

Vali Coşkun konuşmasında, dünyanın en kıymetli topraklarının üzerinde yaşanılan bu topraklar olduğunu belirterek, "Dünyanın en kıymetli topraklar olmasının sebebi Mehmet Akif'in 'Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda' dediği şühedanın kanıyla yoğrulmuş topraklar olmasındandır. Şehitlik makamının ne kadar ulvi bir makam olduğunu bilen bu millet birçok defa bu topraklar için sınanmış fakat her defasında 'toprak, uğrunda ölen varsa vatandır' anlayışıyla, 'ya şehit ya gazi' demiş ama asla bu kadim ve necip topraklara namahrem eli değdirtmemiştir" dedi.

Bu topraklar üzerinde bağımsız ve özgür bir şekilde gezebilmenin, vatan, bayrak din ve mukaddesatı uğruna, vatanın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği için en değerli varlıkları olan canlarını feda eden şehit ve gaziler sayesinde olduğunu vurgulayan Vali Coşkun, "Şundan asla şüpheniz olmasın ki; evladına kına yakıp vatan savunması için göreve yollayan anneler olduğu müddetçe, bu vatan toprağı kıyamete kadar bizde kalacak, bu devlet ebedi müddet var olacak ve  bu semalarda al bayrak ebediyen dalgalanacaktır Allah’ın izniyle. Şehitler ordusuna selam olsun o şehitleri doğuran analara, o şehitlerin eşlerine ve yetimlerine selam olsun" diye konuştu.

Törene Vali Coşkun'un yanı sıra, Vali Yardımcıları, Garnizon Komutanı ve 39. Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcısı Topçu Albay Ahmet Serdar Gül, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Bukan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tamer Bilacan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamit Coşkun, şehit ve gazi derneklerinin yöneticileri, siyası partilerin temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Program, günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar