24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5221
EURO34.7878
ALTIN2422.8

Şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek verildi
Abone ol
Osmaniye Valiliği tarafından, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle, şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek düzenlendi.

Osmaniye Valiliği tarafından, 18 MartÇanakkale Zaferi'nin 103'üncü Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle, şehit aileleri ve gazileronurunayemek düzenlendi.

Gala Sosyal Tesislerinde ki programa, şehit yakınları ile gaziler ve ailelerinin yanı sıra, Vali Ömer Faruk Coşkun ve eşi, Osmaniye Milletvekilleri Dr. Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu, Garnizon Komutanı Topçu Albay Ahmet Serdar Gül, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri katıldı.

Fetih Camii İmam Hatibi Mahmut Durmuş tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Vali Ömer Faruk Coşkun, "Peygamberlikten sonra gelen mertebelerin en yükseği olan şehitlik makamına ulaşmış vatan evlatları, ülkemizin ve topraklarımızın tapularıdır.

Bu cennet yurdun mühürleridir. Şehit, erişilemeyecek en yüksek makama ulaşan, en değerli varlığı canını vatanı, bayrağı, namusu ve mukaddesatı uğruna seve seve feda eden kahramanın adıdır.

Şairin dediği gibi, "Bu hiç de kolay değildir. Ancak çok güçlü bir imanın, çok yüksek bir ahlakın ve adanmışlığın sonudur." Bugün burada bulunan bu inancı ve ahlakı evlatlarına aşılayarak yetiştiren, vatan ve millet için şehadet yoluna uğurlayan siz değerli ailelerin, millet olarak minnet duyguları ile ellerinizden öpüyoruz.

İnanıyorum ki, beşikteki evladını Çanakkale türküleriyle sallayan anneler olduğu sürece bu milletin bileğini asla bükemeyecek, şehit kanıyla sulanmış bu bayrağı asla indiremeyecek, minarelerimizde gürleyen ezan-ı Muhammediye'yi asla susturamayacaklardır.

Sizler evladınızı askere uğurlarken kendisini önce Allah'a sonra vatana emanet ettiniz, sizler de bugün önce Allah'a sonra bizlere emanetsiniz.

Unutmayınız ki biz bütün bir millet olarak sizlerin emrinde ve hizmetinizdeyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle bugün her biri Peygamberimizin komşusu, şehitler serdarı Hz. Hamza'nın yoldaşı olan şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, hepinize en kalbi şükranlarımı sunuyor, sevgi ve saygıyla selamlıyorum" dedi.

Vali Ömer Faruk Coşkun ve protokol mensupları, şehit aileleri, gaziler ve aileleri birlikte oturarak yemek boyunca sohbet ettiler. Yemeğin ardından İl Müftü Yardımcısı Ahmet Demirer tarafından şehitler ve vefat etmiş gaziler için dua edildi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar