29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3752
EURO35.0414
ALTIN2325.3

Şehirler arası yolcu taşımada, yeni uygulama…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şehirler arası yolcu taşımada, yeni uygulama…
Abone ol
Osmaniye’den çevre il ve ilçelere yolcu taşımacılığı yapan minibüslerin, kentten çıkış veya girişlerindeki güzergahlarla ilgili yeni bir uygulama başlatıldı.
Osmaniye’den çevre il ve ilçelere yolcu taşımacılığı yapan minibüslerin, kentten çıkış veya girişlerindeki güzergahlarla ilgili yeni bir uygulama başlatıldı.

Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Trafik Komisyonu kararları ile yeni uygulama güzergahları konusunda kamuoyuna bilgilendirme yapıldı.

Osmaniye  İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre;
“İlimizden 100 km. kadar olan çevre İl ve İlçelere yolcu taşımacılığı yapan kooperatifler ile çevre İl ve İlçelerden İlimize yolcu taşımacılığı yapan kooperatiflerin güzergâhları, 04.10.2016 tarih ve 2016/49 sayılı karar ile şehir merkezinden alınarak çevre yollarına verilmişti. Vatandaşlarımızın ve esnafımızın mağduriyetini gidermek için alınan karar tekrardan gözden geçirilmiş, İl Trafik Komisyonunun 22/11/2016 tarih ve 2016/53 sayılı kararı ile yolcu taşımacılığı yapan taşıtların güzergahları yeniden belirlenmiştir.

Yeni düzenlemeye göre yolcu taşımacılığı yapan taşıtların güzergâhları;

1-İlimiz Şehirlerarası terminalinden kalkarak Adana ve Hatay İstikametine yolcu taşımacılığı yapacak araçların güzergâhı; Terminalden çıkış yaparak Kuzey Çevre yolunu takiben Remzi Özer YİBO kavşağından sola dönerek, Yıldırım Beyazıt Mahallesi Alhanlı Caddesini takiben Musa Şahin Bulvarı ve D-400 Devlet Karayolunu takiben Adana Hatay İstikametine gideceklerdir. Dönüşte de D-400 Devlet Karayolu Musa Şahin Bulvarı Aysanlar Petrol ışıklı kavşağından sola dönerek, Alhanlı Caddesi Remzi Özer YİBO Kavşağını takiben Kuzey Çevre yolu ve Terminale giriş olarak değiştirilmesine,

2-Gaziantep, Kahramanmaraş istikametine yolcu taşımacılığı yapan araçların güzergâhı; Şehirlerarası terminalden çıkarak Kuzey Çevre Yolunu (Otoban Bağlantı yolu) takiben Bölge Trafik Dönel ışıklı kavşağından sola dönerek D-400 Devlet Karayolunu takiben Gaziantep Kahramanmaraş istikametine gideceklerdir. Dönüşte de aynı güzergâhı takiben terminale giriş yapmalarına,

3-İlimize bağlı İlçelerden, Beldelerden ve Köylerden sadece İl Merkezine yolcu taşımacılığı yapan araçların mevcut güzergâhlarında ve güzergâh üzerinde bulunan durak yerlerinden faydalanmalarına,
 Yukarıda belirtilen güzergâhta çalışan taşımacıların sadece kalkış noktası, varış noktası ve durak yerlerinden yolcu almasına müsaade edilerek, izin verilen yerler haricindeki diğer yerlerden yolcu almasının ve duraklarda bekleme yapmamasına, sadece indirme bindirme yapmasının Uygunluğuna karar verilmiştir.

Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için, İl Trafik Komisyonu tarafından alınan kararda belirtilen güzergâhta yolcu taşımacılığı yapan taşıtlardan faydalanmaları gerekmektedir.” Bilgileri aktarıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar