25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5259
EURO34.9911
ALTIN2424.6

Şehidimizi Gözyaşları Arasında Son Yolculuğuna Uğurlandık

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şehidimizi Gözyaşları Arasında Son Yolculuğuna Uğurlandık
Abone ol
Diyarbakır’ın Lice ilçesinde dün PKK terör örgütü mensuplarıyla girilen çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Zinnur Ezim’in Osmaniye’deki baba evine ateş düştü.
Diyarbakır’ın Lice ilçesinde dün PKK terör örgütü mensuplarıyla girilen çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Zinnur Ezim’in Osmaniye’deki baba evine ateş düştü.

Osmaniye merkez Kurtuluş Mahallesi’nde ikamet eden 27 yaşındaki Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Zinnur Ezim’in ailesine acı haberi Osmaniye Jandarma Albay Metin Düz ve sağlık görevlileri verdi.



Oğullarının şehit haberini alan baba Mehmet ve anne Hatice Ezim ile kardeşleri Resul, Zübeyir, Leyla ve Selma gözyaşlarına boğuldu.

Şehidin fenalaşan annesine sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Şehidin, ailedeki 5 kardeşin en küçüğü ve bekar olduğu öğrenildi.

Şehit Ezim’in baba evinin bulunduğu sokağa taziye çadırı kuruldu.

Haberi alan komşuları ve Osmaniyeliler, şehidin baba evine geldi.

Baba evinin bulunduğu caddeye ve evine büyük Türk Bayrağı asıldı.



Acılı baba taziyeleri kabul ederken, anneyi de görevli bir bayan astsubay teselli etmeye çalıştı.

Acılı anne bayan astsubaya sarılarak, “Benim kuzum da senin gibiydi. Kuzum, ciğerim” diye ağladı.

Bu arada Acil 112 ekipleri ile Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü görevlisi bayanlar annenin yanından ayrılmadı.

Şehidin annesi “Kuzum şehit mi oldun kuzum” diye ağıt yakarken, ablası Leyla ise “Kardeşim ben şehitlere ağlıyordum, şimdi sana ağlıyorum, kuzum, şehidim” diye göz yaşı döktü.



Şehidin naaşının bulunduğu cenaze aracı baba evine geldi ve helallik istendi. Osmaniye İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, “Şehidimiz ne söylüyor hep beraber dinleyelim ve ondan sonra dua edelim. Şehit Zinnur diyorki; ‘Görünüşe bakmayın.

Tabuta bakıp da beni öldü sanmayın. Ben ölümü öldüren bir imana sahibim. Kur’an’a yemin olsun ki, dipdiri yaşıyoruz. Anam, babam, kardeşlerim silin gözyaşlarınızı. Bu şeref size yeter, dik tutun başlarınızı. Bu ilahi şöleni veda sanmayın sakın. Biliniz ki; Cennet’te buluşmamız çok yakın’. Evet inşallah Rabbim bizleri Cennet’te buluşturur. O, Peygamber efendimize komşu olarak giden en taze şehidimizdir” diye konuştu. Bu arada asıl hakkın helal edilmesi gereken şehit olduğunu ifade eden Müftü Tahiroğlu, “Çünkü o bu vatan için, bizler için canını ortaya koydu. Onun bizde hakkı var. Ama bizler yine de dünyalık ve ahiretlik haklarımızı helal edelim” dedi ve helallik istedi.



Helallik alınması ve yapılan duanın ardından şehidin naaşı son yolculuğuna uğurlanmak için Şekerdere köyüne götürüldü.

Şehit Zinnur Ezim, köy mezarlığında düzenlenen cenaze törenin ardından gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Törene Vali Kerem Al, Milletvekilleri Suat Önal, Mücahit Durmuşoğlu ve Ruhi Ersoy, Türkiye Harp malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şube Başkanı Durmuş Öksüz, belediye başkanları, kamu kurum müdürleri, STK temsilcileri, ailesi ve yakınları ile binlerce Osmaniyeli katıldı.



(Haber:Ali Celal Kaymak)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar