19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5863
EURO34.8241
ALTIN2507.4

Seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıktı
Abone ol
CUMHURBAŞKANLIĞI seçimlerinde oy kullanacakların listeleri bugünden itibaren muhtarlıklarda askıya çıktı.
CUMHURBAŞKANLIĞI seçimlerinde oy kullanacakların listeleri bugünden itibaren muhtarlıklarda askıya çıktı.


Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. maddesi uyarınca halk tarafından seçilecek cumhurbaşkanlığı seçimi ilk oylaması 10 ağustos 2014 Pazar günü, seçimin ikinci oylamaya kalması durumda ise 24 Ağustos 2014 Pazar günü olarak belirlendiği bildirildi.


Seçimle ilgili listelerinin bugün itibariyle askıya çıkartıldığını söyleyen Alibeyli Mahallesi Muhtarı Hülya Önal, listelerin 9 Temmuz 2014 Çarşamba günü saat 17.00'de askıdan indirileceğini, 20 Temmuz’da ise kesinleşeceğini söyledi.


Önal şöyle dedi: “Güncelleştirmek amacıyla, muhtarlık bölgesi askı listelerine yazılmak veya bu listelerde düzeltme yapmak ve eksiklikleri gidermek için listeler askıya çıkartıldı. Seçmen niteliği sahip olduğu halde, muhtarlık bölgesi askı listesinde ismi bulunmayan, birinci oylama için 10.08.1996, seçimin ikinci oylamaya kalması halinde 24.08.1996 tarihinde ve daha önce doğanlar için yıl, ay ve günü gösteren, TC Kimlik numarası bulanan ve kimlik bilgilerini içeren belgesi ibrazı gereklidir.


Başka bir muhtarlık bölgesi askı listesinde yazılı olup da sürekli olarak oturmak amacı ile üstenin askıya çıkartıldığı muhtarlık bölgesine gelen, nüfusça yerleşim yeri değişikli yerleri kontrol edilir.


Öğrenci olup seçmen niteliliği taşıyan ve öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oylarını kullanmak isteyen, muhtarlık bölgesi askı listesinde kendisine ait kimlik ve adres bilgilerinde yanlışlık veya eksiklik bulunan, nüfus olay bilgisi değişen vatandaşlığın kazanılması, kayıplık iptali gibi, Türk vatandaşları, adres kayıt sistemi dâhil olunabilmesi ve yukarıda belirtilen işlemlerin yapılabilmesi için ilgili nüfus müdürlüğüne, askerlikten terhis olup da, silâha altında bulunmaları nedeniyle askı listesinde kaydı bulunmayan ve yine aynı nedenle kayıtları dondurulmuş bulunan Terhis belgesi veya askerlik şubesince verilen belgenin ibrazı gereklidir. Türk vatandaşları, adres kayıt sistemine kayıt olmaları ve belirtilen işlemleri yapabilmeleri için ilgili nüfus müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.” Dedi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar