29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3712
EURO34.9785
ALTIN2325.5

Sanayi tezleri müracaatları başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sanayi tezleri müracaatları başladı
Abone ol
Osmaniye İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Cafer Takırtaş, 2013 yılı 2'nci dönem Sanayi Tezleri (San-Tez) müracaatlarının başladığını bildirdi.
Osmaniye İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Cafer Takırtaş, 2013 yılı 2'nci dönem Sanayi Tezleri (San-Tez) müracaatlarının başladığını bildirdi.


Takırtaş, "Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Tezleri Projelerinin Desteklenmesine İlişkin Yönetmelik” kapsamında yürütülen SAN-TEZ Programı, sanayimizin önemli bir kısmını oluşturan KOBİ’lerimizin Ar-Ge ve Teknoloji kültürü kazanmaları ve sorunlarını üniversitede üretilen bilgi birikimini kullanarak, üniversitelerimizle işbirliği içinde çözme alışkanlığı kazanmalarını sağlayacağı gibi, üniversitelerde ticarileşebilir ürüne yönelik çalışma yürüten akademisyenlerin de bu çalışmalarını katma değere dönüştürmelerine olanak sağlayacak bir destek mekanizmasıdır." dedi.


İl Müdürü Takırtaş, SAN-TEZ Programının amacının, üniversite-sanayi işbirliğinin kurumsallaştırılması ve üniversitelerde yapılan bilimsel çalışmaların ticarileştirilerek ülkeye katma değer yaratacak, uluslararası pazarlardaki rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlayacak yeni ürün veya üretim yöntemi geliştirilmesi, mevcut üründe veya üretim yönteminde yenilik yapılması amacıyla sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda belirlenecek yüksek lisans ve doktora tez çalışmalarının desteklenmesi olduğunu ifade etti. 


Desteklenmesine karar verilen San-Tez projesinin toplam bütçesinin %75’inin bakanlık tarafından teminatsız ve hibe olarak karşılanmakta olduğunu belirten Takırtaş, "Toplam proje bedelinin %25’inin proje ortağı kuruluş tarafından dönemler halinde nakdi olarak karşılanması beklenmektedir. 2013-2.Dönem San-Tez müracaatları başlamış olup 30 Ağustos 2013 tarihinde sona erecektir. Proje müracaatlarınızı online olarak http://biltek.sanayi.gov.tr adresinden gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi İl Müdürlüğümüzden temin edinilebilir." dedi.


İbrahim EMÜL


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar