28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.358
EURO35.1472
ALTIN2304.0

Şairler; 8 saatte 8 noktayı gezdiler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
 Şairler; 8 saatte 8 noktayı gezdiler
Abone ol
Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği (OŞYAD) tarafından düzenlenen “17. Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması”na katılanlar tarihi ve turistik yerleri gezdiler.

Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği (OŞYAD) tarafından düzenlenen “17. Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması”na katılanlar tarihi ve turistik yerleri gezdiler.

Yarışmanın ödül töreni sonrası Cumartesi günü saat: 09.30’da  Atatürk İlköğretim Okulu önünden hareket eden eden şairlerin ilk durağı Kastabala Antik kenti oldu.

Kastabala Antik Kentteki tarihi yerleri gezen şairler, daha sonra Antik tiyatro alanına geldi. Aşık Feymani ve Ozan Maranlı, türküleri ile geziye katılanlara duygulu anlar yaşattı.

Kastabala’dan sonra şairlerin ikinci durağı Kırmıtlı köyündeki Kuş Cenneti oldu. Kuş Cenneti’ndeki sulak alanlar ile kuşların bulunduğu alanları gezen şairler buradan Hemite (Gökçedam) Köyüne geçti.

Gökçedam Köyündeki Yaşar Kemal Parkını gezen şairler, İnce Memet Anıtı önünde toplu fotoğraf çektirdiler. Yaşar Kemal Kütüphanesi’nin gezilmesinin ardından bir sonraki durak Kadirli ilçesi oldu.

Kadirli ilçesinde Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan tarafından karşılanan şairler öğle yemeğini Belediye Aşevi’nde yedi.

Yemek sonrası, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Tabur, Kadirli ilçesinin tarihi, turistik  yerleri, şair, yazar ve ozanları hakkında bilgiler verdi.

Kadirli Sülemiş Tesislerine geçen şairler, buradan Harkaçtığı (Dikirli) köyüne geçerek Eğitim ve Kültür Müzesi’ni gezdiler.

Kadirli ilçesindeki tarihi Ala Camii’deki ziyaretin ardından Karatepe-Arslantaş’a gelindi.

Arslantaş Açık hava Müzesi ve kalenin çevresi gezildi.  Müze girişindeki Prof. Dr. Halet Çambel anıtının önünde türküler söyleyip halaylar çeken şairler, burada gelin ile damadın mutluluklarına da ortak oldular.

Ayşegül Kocaman ile Polis memuru Yusuf Okur, Osmaniye’deki düğünlerinin ardından, arkadaşlarının önerisi üzerine Karatepe-Arslantaş Müzesi’ni ziyarete geldiklerini söylediler. Şairler bu mutluluğa ortak olmak adına gelin ile damatla birlikte halaylar çektiler.

Osmaniye’de başlayıp Arslantaş Açık Hava Müzesi’nde sona eren gezi, kente dönüşle sona erdi.

Geziye Osmaniye ili dışından, İstanbul, Ankara, Mersin, Adana gibi illerden gelen şairler de katıldı. Mustafa BARDAK


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar