18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4939
EURO34.7544
ALTIN2490.2

Şair Yazgan, Osmaniye’de çocuklarla buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şair Yazgan, Osmaniye’de çocuklarla buluştu
Abone ol
Osmaniyeli Şair- Yazar Bestami Yazgan “Kitap okuyan başarılı çocuklar” etkinliğinde çocuklarla buluştu.

OsmaniyeliŞair- Yazar Bestami Yazgan “Kitap okuyan başarılı çocuklar” etkinliğinde çocuklarla buluştu.

Osmaniye Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından “Okul Destek Projesi” kapsamında düzenlenen “Kitap Okuyan Başarılı Çocuklar” konulu söyleşi ve imza günü etkinliği Çocuk Edebiyatı Yazarı ve Şair Bestami Yazgan’ın katılımıyla düzenlendi.

Gebeli Çınarı altında düzenlenen etkinliğe Vali Ömer Faruk Coşkun, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hamit Coşkun, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mücahit Çelik, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ahmet Altunkaynak, mahalle sakinleri ve çocuklar katıldı.
 
Etkinlik, Necmettin Erbakan İmam Hatip Lisesi öğrencisi Fatma Zehra Kasım’ın Şair Bestami Yazgan’ın ‘Gülü İncitme Gönül” isimli şiirini okumasıyla başladı.
 
Programın devamında söz alan Şair Bestami Yazgan çocuklara hitap ederek, “Dünya bir ağaç olsa, çiçekleri gençler ve çocuklar olurdu. Bilgi bir ağaç olsa, çiçekleri kitaplar olurdu. Bu bakımdan, gönülleri kitaplarla buluşturmamız gerekir. Devletimiz her imkânı veriyor; çok güzel okullar yaptırıyor. Çok kıymetli öğretmenlerimiz var, okullar açıldığında sıraların üzerinde ders kitapları hazır. Sizler de kendi değerinizin farkına varın, çalışın ve başarılı olun.” diye konuştu. Gençlere her zaman güvendiğini de ifade eden Yazgan, gençlerin
Çanakkale’de, İstiklal Savaşında, teröre karşı verilen mücadelede, 15 Temmuz’da kendilerini gösterdiklerini söyledi. Konuşmasını şiirleri ile süsleyen Şair Bestami Yazgan tüm çocuklara başarılar dileyerek sözlerini noktaladı.
 
Vali Ömer Faruk Coşkun, şair Bestami Yazgan’a programda çocuklarla buluştuğu ve okuduğu güzel şiirleri için teşekkür etti. Daha sonra çocuklarla bir süre sohbet eden Vali Coşkun, çocuklara bol bol kitap okumalarını tavsiye ederek hayatlarında başarılar diledi.

 Etkinliğin devamında Osmaniyeli Şair Bestami Yazgan kitaplarını imzaladı. Program günün anısına çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.
 
ŞAİR BESTAMİ YAZGAN, YAVUZ SULTAN SELİM MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ
 

Şair Bestami Yazgan, Yavuz Sultan Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile de bir araya geldi.
 
Şair Bestami Yazgan’ın yaşam öyküsünü anlatan kısa filmin ardından, okulun öğrencileri Şair’in şiirlerini seslendirdiler.  

Programın devamında söz alan Şair Bestami Yazgan ‘Sevenlere Selam Olsun’ şiirini seslendirerek başladığı konuşmasında, Milli kültürün temelinin şiir olduğunu düşündüğünü de belirterek, “Şairleri haykırmayan bir millet öksüz, şairleri haykırmayan bir ümmet yetim, şairleri haykırmayan bir insanlık hem öksüz hem de yetimdir.

Şiir, toplumu mayalayan değerli bir ögedir.” diye konuştu. Mimarların taştan, şairlerin sesten saraylar yaptığını da belirten Yazgan, “Bu bakımdan şiirle dost olmanızı isterim” dedi.

Konuşması boyunca şiirleri ile de öğrencilere ziyafet sunan Bestami Yazgan, gençlere başarılı ve güzel bir gelecek dileyerek sözlerine son verdi.
 
Program sonunda Vali Ömer Faruk Coşkun, bu güzel programda gençlerle bir araya gelen Şair Bestami Yazgan’a teşekkür etti.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar