29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3718
EURO34.9866
ALTIN2325.7

Sağlık Sektörü ve Bilişim Semineri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sağlık Sektörü ve Bilişim Semineri
Abone ol
OSMANİYE Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Günleri kapsamında Sağlık Sektörü ve Bilişim konulu seminer düzenlendi.
OSMANİYE Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Günleri kapsamında Sağlık Sektörü ve Bilişim konulu seminer düzenlendi.

Sağlık bilişimi hakkında OKÜ Amfisinde katılımcılara bilgiler aktaran Kardelen Yazılım Kurumsal Çözümleme Yöneticisi Murat Ekinci, “Bilişim sözcüğü bilgi ve iletişim sözcüklerinin birleştirilmesi ile türetilmiştir. Bilginin anlamlı bir biçimde dolaşımını ve paylaşımını anlatır.

Tıp bilişimi bu bilgi birikimini sağlık alanındaki araştırmalara ve kurumsal gelişmeye katkı sağlamak amacıyla veriyi enformasyona dönüştürmek ister. Bu anlamda da Sağlık Bilişimi, bireylerin sağlıklarını geliştirmek ve sağlık bakım hizmetlerini verebilmek için gerekli olan sağlık bilgisinin, oluşturulması, paylaşımı ve kullanımını Sağlayan kavramlar, yöntemler, beceriler ve araçların oluşturduğu bilim ve mühendislik dalıdır” dedi.

Murat Ekinci, “Türkiye’de ‘Sağlıkta Dönüşüm Programı’ 2003 yılından itibaren Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanmaya başlanmıştır. Sağlıkta Dönüşüm Programı sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi, sağlık altyapısı ve örgütlenmenin düzenlenmesine yönelik çalışmaların planlandığı bir sağlık politikasıdır.

Sağlıkta Dönüşüm Programında, Sağlıkta Dönüşüm Programının bütün bileşenleri arasında uyumun sağlanabilmesi için entegre sağlık bilgi sistemlerine de yer verilmiştir. Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında uygulamaya konulan en önemli proje ULUSAL SAĞLIK BİLGİ SİSTEMİ / e – SAĞLIK projesidir” dedi. Sunumu gerçekleştiren Murat Ekinci’ye günün anısına plaketi OKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türk takdim etti.

OKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türk ile birlikte İİBF Öğretim Elemanlarının katıldığı seminer, öğrencilerin sorularının cevaplanmasının ardından 2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılı Bahar Yarıyılında İİBF'de Onur ve Yüksek Onur Belgesi almaya hak kazanan öğrencilere Öğretim Üyeleri tarafından belgelerin takdim edilmesi ile son buldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar