25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5748
EURO35.0319
ALTIN2435.1

Sağlık Ocağı’nın açılışı törenle yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sağlık Ocağı’nın açılışı törenle yapıldı
Abone ol
Osmaniye merkez İstiklal Mahallesi’nde bulunan 20 No’lu Aile Sağlığı Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Osmaniye merkez İstiklal Mahallesi’nde bulunan 20 No’lu Aile Sağlığı Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törene Vali Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal, Vali Yardımcısı Muammer Balcı,  İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık, Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri katıldı.
 
Törenin başında konuşan İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hayri Sarı, Osmaniye’de 64 Aile Sağlığı Merkezi ve 167 Aile Hekimi ile sağlık hizmeti verildiğini belirterek, “Açılışını yaptığımız Aile Sağlığı Merkezi 4 hekim, 4 aile sağlığı elemanı ile hizmet verecek olup, Aile Sağlığı Merkezimizde poliklinik odası, tıbbi müdahale odası, gebe-bebek izleme odası, emzirme odası ve üreme sağlığı odası bulunmaktadır” dedi.

Dr. Sarı,  bugün aynı zamanda 20 No’lu Aile Sağlığı Merkezi ile birlikte Merkez Cevdetiye 9 No’lu C Tipi Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunun da açılışının yapılacağını kaydetti.
 
Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal ise yaptığı konuşmada, “20 No’lu Aile Sağlığı Merkezi ilimize hayırlı olsun. İnşallah insanlarımızın daha sağlıklı olmasına vesile olsun. Ayrıca Suriyeli misafir kardeşlerimizin barındığı Cevdetiye kampında kurulan Merkez Cevdetiye 9 No’lu C Tipi Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonun da hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Sözlerinin devamında Osmaniye’ye yapılacak olan 600 yataklı hastaneden de söz eden Milletvekili Önal, “Milli Savunma Bakanlığı’ndan tahsis edilen 117 dönümlük arazi üzerine inşa edeceğimiz 600 yataklı devlet hastanesinin 8 Ağustos tarihinde proje ihalesi yapılacak. Bu ihale çalışmaları tamamlanır tamamlanmaz da yapım ihalesine çıkılacak. Osmaniye’ye çok güzel bir hizmet olacak” diye konuştu.
 
Son olarak konuşan Vali Ömer Faruk Coşkun, açılışı yapılan 20 No’lu Aile Sağlığı Merkezi ile İstiklal Mahallesi’nde yaklaşık 12 Bin vatandaşa hizmet verileceğini, Cevdetiye Konaklama Tesisinde bulunan Merkez Cevdetiye 9 No’lu C Tipi Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonun ise 7 gün 24 saat, 20 Bin civarında nüfusa hizmet vereceğini söyledi.

Sözlerinin devamında açılışı yapılan sağlık merkezlerinin ilimize hayırlı olmasını temenni eden Vali Ömer Faruk Coşkun, sağlık merkezlerinin yapılmasında emeği ve katkısı olan herkese teşekkür etti.
 
Konuşmaların ardından 20 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışı Vali Coşkun ve protokol mensupları tarafından yapıldı.
 
Açılış sonrasında Aile Sağlığı Merkezi hizmet binasında incelemelerde bulunan Vali Coşkun, sağlık personeli ile bir süre sohbet etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar