19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5933
EURO34.6922
ALTIN2522.3

Safran yetiştiricisi kadın çiftçi ödüllendirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Safran yetiştiricisi kadın çiftçi ödüllendirildi
Abone ol
Osmaniye'nin Hasanbeyli İlçesine bağlı Yanıkkışla Köyü'nde 'Safran' yetiştiriciliği yapan kadın çiftçi Meryem Pınar, kırsalda kadın çalışmalarıyla fark yaratmasından dolayı 'Başarılı Kadın Çiftçi' ödülüne layık görüldü.

Osmaniye'nin Hasanbeyli İlçesine bağlı Yanıkkışla Köyü'nde Safran yetiştiriciliği yapan kadın çiftçi Meryem Pınar, kırsalda kadın çalışmalarıyla fark yaratmasından dolayı ' Başarılı Kadın Çiftçi ' ödülüne layık görüldü.

Proje kapsamında arazisinde safran dikimi yapılan  ve ilk çiçekleri açmaya başlayan kadın çiftçi Pınar, Osmaniye Ziraat Odası Başkanı Bahadır Sezgin tarafından Vali Ömer Faruk Coşkun'un İl Müdürlüğü ziyareti sırasında tam altın ile ödüllendirildi.

Meryem Pınar tarafından Osmaniye'de ilk defa üretimi gerçekleştirilen safran çiçekleri de konuklara tanıtıldı.

2017 yılı için programa alınan proje bütçesinin 30 bin lira olduğunu belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, "Bakanlığımız Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığının koordinasyon ve desteği ile Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Programı çerçevesinde “Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor” programı kapsamında “Osmaniye’de Kadın Eliyle Safran Yetiştiriciliği” projesi 2017 yılı içerisinde uygulanmaya başlandı.  

Bu program kapsamında Hasanbeyli ve Bahçe ilçelerimizden toplam 14 kursiyer Müdürlüğümüz ve İŞKUR işbirliği ile 11 gün süreli “Çiçeklerinden Faydalanılan İlaç ve Baharat Bitkileri” Safran Yetiştiriciliği eğitimini alarak sertifika almaya hak kazanmıştır.  

İlimizde uygulamaya başlanan çalışma kapsamında Hasanbeyli İlçemizde 2 adet, Bahçe ilçemizde 1 adet olmak üzere toplam 3 adet demonstrasyon sahada uygulamaya konulmuştur.

Bu uygulamalar içinde eğitimlerin ardından tespit edilen arazilere Ağustos ayında safran soğanları dikimi yaptırılmıştır.

Projemizin amacı il ve ilçelerimizde üretmek ve tarımda para kazanmak isteyen kadınlarımız için bir fırsat olması yönünde çalışmalar başlatılmasıdır.

Her aşaması teknik personelimizin denetiminde yürütülen projede ilk safran çiçekleri de hasat edilmeye başlanmıştır." dedi. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar